Niipea, kui RIMI võistlusest kuulsime, tahtsime kohe osa võtta ning koolis arvasid lapsed, et hea teema oleks hommikusöök. Uskumatul kombel saigi see esimeseks konkursi vooruks ning juba esimesel nädalal saatis oma retsepti meile Sebastian.
Sebastian otsustas küpsetada võistlustööks ühed isevärki muffinid – nimelt TERVISLIKUD muffinid! Nendes hõrkudes ampsudes pole nimelt teragi valget suhkrut või jahu.
Selle asemel koosnevad muffinid kõrge toiteväärtusega kaerahelvestest, maitsestamata kreeka jogurtist ning magusa meki eest hoolitsevad muffinis peituvad kodumaised marjad, banaan ja mesi.
Lisaks sellele, et Sebastiani ema sai pojaga vahvasti koos köögis aega veeta (üldiselt on Sebastiani hobideks pigem jalka) avastas ta, et poiss sai köögis ise suurepäraselt hakkama.
Tulemus on teie ees!
Tervislikud kaerahelbemuffinid kreeka jogurti ning mustikatega
Koostisosad
200g kaerahelbeid
130g maitsestamata kreeka jogurtit
2 küpset banaani
2 muna
150g mustikaid (või muid marju)
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
1sl mett
Valmistamine
- Purusta kõik koostisained peale mustikate blenderis või köögikombainis kuni tekib ühtlane tainas.
- Vala kaussi ning sega juurde mustikad.
- Kalla segu muffinivormidesse ning küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.
- Lase jahtuda ning soovi korral kaunista kreeka jogurti ning marjadega.