Fooliumis küpsetatud lõhefilee – Tallinna Mustjõe Gümnaasium

Fooliumis küpsetatud lõhefilee

Koostisosad

Küpsetatud lõhefilee:
– Lõhefilee;
– Sool;
– Santa Maria kalamaitseaine tilliga;
– Sidrun;

Lisand (kartulipuder):
– Keedetud kartul;
– Piim;
– Või;

Salat:
– Keedetud peet;
– Kreeka pähklid;
– Küüslauk;
– Majonees “EHTNE”;

Jook:
– õuna-mustsõstramahl;

Valmistamine

1. Lõhefileed puhastasime, soolasime, määrisime hapukoorega, asetasime fooliumilehe peale, puistasime Santa Maria kalamaitseainet tilliga. Lõhefilee tükile panime ühe sidruniviilu. Mässisime fooliumisse, küpsetasime ahjus 180 kraadisel kuumusel umbes 40 minutit.
2. Lisandiks keetsime kartuleid, tegime kartuliputru piima ja võiga.
3. Tegime peedisalatit. Riivisime keedetud peeti, lisasime veidi purustatud kreeka pähkleid, natuke küüslauku ja majoneesi.
4. Serveerisime kartuliputru ja peedisalatit südamekujulise vormi abil.
5. Püüdsime järgida taldrikureeglit: ¼ on kala, ¼ on lisand (kartulipuder), ½ taldrikust on erinevat värvi salatit (peet, cherry tomat, redis, värske kurk).
6. Joogiks, meie arvates, sobib väga hästi õuna-mustsõstramahl.

2 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here