Energiaamps – Kuressaare Gümnaasium

Vahepalaks valisime energiarikka ampsu. Ideid selleks saime tervisliku toitumise blogijatelt.

Energiaamps

Koostisosad

1 tass kaerahelbeid
½ tassi leotatud datleid
1/2 tassi maapähklivõid
1 sl kakaod
100 g tumedat šokolaadi
veidi soola
seemneid

Valmistamine

Leota datleid kuumas vees kuni 10 minutit ning jäta leovesi alles.
Aseta kõik koostisained köögikombaini ning mikserda, kuni moodustub tükiline taignataoline mass. Kui taigen on liiga kuiv ja ei taha väga ringi liikuda, siis lisa paar supilusikat leovett.
Veendu, et segu üle ei mikserdaks, kuna batoonid peaksid olema üpriski tükilised.
Suru taigen väikesesse küpsetuspaberiga kaetud vormi, puista peale seemneid ning aseta tunniks sügavkülma.
Lõika ristkülikukujulisteks batoonideks.

Ampse võib ka ahjus umbes 8 minutit küpsetada, kuid meile meeldisid külmas olnud ampsud rohkem.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here