Mida õppisime?
Saime teada, et lisaks toorele avokaado söömisele on võimalik sellest ka küpsetamise teel huvitav toit valmistada.
Hommikusilm
Koostisosad
2 avokaadot
4 peekoni viilu
4 muna
riivitud juustu
soola ja pipart vastavalt soovile
Joogiks pärnaõietee
Valmistamine
Lülita sisse praeahi ja kuumuta see kuni 180° Prae peekoni viilud kergelt läbi. Poolita avokaadod ja eemalda luuvili. Avokaado süvendit tuleks veidi laiendada. Seejärel aseta sellesse süvendisse praetud peekoniviil, löö sinna lahti üks muna, lisa veidi soola ja kui soovid siis ka pipart ning aseta avokaadod ahjuplaadiga praeahju umbes 15 min. (muna peaks kergelt küpsenud olema). Võta ahjuplaat välja ja lisa avokaadodele juust ning pane veel umbes 5 min. ahju, et juust peal sulaks.
Kõrvale võib süüa ka teraleiba ja juua pärnaõie teed.
Kuna toit on maitsev ja väga toitev jätkub ühest avokaadotükist kindlasti lõunani et mitte vahepeal nälga tunda.