Kanavardad värske salati ja sorbetiga – Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasium

Seekord valisid lapsed konkursile esitamiseks ühe varasemalt ringis tehtud toidu – krõbedad kanavardad. Selle juurde sobib hästi igasugune värske salat, meie tegime lillkapsa-tomati salati, ning magustoiduks banaani-mustika sorbett. Konkursitööks valmistudes said lapsed teada, et liha sobib kõige paremini just lõunasöögiks ning sinna juurde ei tohi unustada ka värskeid või töödeldud köögivilju. Lapsi hämmastas, kui lihtne on teha pehmet jäätist (sorbetti).

KRÕBEDAD KANAVARDAD

Koostisosad

2 kanafileed
1 peotäis maisikrõpsusid (purustatud)
sool
must pipar
Kaste
2 sl ketšupit
2 sl majoneesi

Valmistamine

Lõika kanafilee paari sentimeetri paksusteks viiludeks ja maitsesta kergelt soola-pipraga.
Laota kaussi või taldrikule krõpsupuru ja paneeri selles kanatükid.
Lüki kanatükid puutiku otsa ja küpseta ahjus 185 kraadi juures umbes 12–15 minutit.
Kanafilee kõrvale sobib hästi ketšupist ja majoneesist segatud kaste.

LILLKAPSA-TOMATISALAT
Tükelda 1 väike lillkapsas ja 8 keskmise suurusega tomatit. Sega juurde 1 tops dipikastet ürtidega (Dipikas). Maitsesta soola ja pipraga.

BANAANI-MUSTIKA SORBETT
Arvestasime ühele inimesele 1,5 banaani ja peotäie külmutatud mustikaid. Kõigepealt purustasime köögikombainis banaanid ning lisasime vähehaaval mustikad.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here