Otsustasime pudru kasuks, kuna toit pakub palju võimalusi. Tegime seda hoopis teisiti, kui tavapäraselt – küpsetasime ajus üle.
Kannatliku maiasmoka hommikupuder.
Koostisosad
100g täistera kaerahelbeid või rukkihelbeid (kuidas kellelegi)
2 dl piima
1 suurem banaan
1 muna
1 dl 35% rõõskakoort
sarapuupähkleid (röstitud)
kaneeli
soola
jõhvika mahla konsentraati
meelepäraseid marju
Valmistamine
1. Aja piim keema, pane näpuotsaga soola ja vala sisse helbed. Hauta mõni minut madalal kuumusel ning jahuta.
2. Koori banaan ja tükelda väiksemateks tükkideks.
3. Eralda munakollane valgest ja vahusta viimane tugevaks vahuks.
4. Sega jahutatud pudru hulka banaanitükid, munakollane ja maitse järgi kaneeli. Seejärel ettevaatlikult segades munavalge.
5. Määri võiga portsjonivormid ja tõsta valmind segu neisse.
6. Küpseta ahjus 180* juures 30 min.
7. Serveeri röstitud ja hakitud pähklite meeldivate marjade (vaarikad, mustikad, jõhvikad jne) ja peale niristatud jõhvika mahla kontsentraadiga.
Meie klass sõi isuga.