Kolmekäiguline lõuna sibulasupi ja ahjulõhega – Aegviidu Kool

Seekordse ülesande lahendamiseks uurisime oma vanematelt ja sugulastelt põnevaid retsepte, mida katsetada. Ühise arutelu käigus sai valituks Martin Joonase ema sibulasupp; Mihkli vanaema ahjulõhe ning Genno tädi biskviittaignast rullbiskviit. Toidutegemisse kaasasime kogu klassi ja lõpetasime projekti ühise pidusöögiga.

Kolmekäiguline lõuna sibulasupi ja ahjulõhega

Koostisosad

Sibulasupp

1 pakk peekonit
3 suurt sibulat
1 purk purustatud tomateid
3 suurt kartulit
nuudleid
väike purk oliive
1,5 l vett
maitse järgi soola, pipart, basiilikut ja punet

Ahjulõhe

300 g lõhefileed
0,5 kg kartulit
1 suvikõrvits
4 spl oliiviõli
2 spl hanerasva
4 küünt küüslauku
soola
musta pipart
aedtilli
rosmariini

Rullbiskviit

5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
soola

Täidis

1 väike pakk vahukoort
200 gr kohupiima
1 banaan
suhkrut
20 gr šokolaadi

Valmistamine

Peekon lõigata kuubikuteks ja praadida krõbedaks. Lisada viilutatud sibulad. Hautada nõrgal tulel kuni sibul on klaasjas. Lisada purustatud tomatid ja keedetud vesi ning kuumutada keemiseni. Lisada tükeldatud kartulid ja maitseained ning keeta vaiksel tulel 7-10 minutit. Lisada nuudlid ja keeta kuni kartul ning nuudlid on pehmed. Serveerida hapukoorega.

Eelkuumuta ahi 200°C kraadini. Piserda ahjuvorm üle oliiviõliga ja aseta sellele soolaga hõõrutud lõhefilee. Viiluta suvikõrvits ja aseta kala kõrvale vormi. Piserda veelkord oliiviõliga ja aseta vorm ahju. küpseta 30 minutit. Maitsesta pipra ja hakitud tilliga. Kartulid koori ja auruta potis poolpehmeks. Nõruta liigne vesi, sega juurde hanerasv, rosmariin ja purustatud küüslauk. Küpseta kartul üle ahjus 200°C kraadi juures 20-25 minutit.

Munavalged eraldada kollastest, lisada näpuotsaga soola ja vahustada. Lisada vähehaaval segades suhkur, vahustatud munakollased ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Valada tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 180°C kraadi juures 10 minutit.
Täidise tegemiseks vahustada vahukoor suhkruga, lisada kohupiim ja tükeldatud banaan. Jahutatud biskviidile asetada täidis ja keerata rulli. Hoida 15-30 minutit külmas. Kaunistada riivitud või sulataud šokolaadiga.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here