Õuna, porgandi ja peedi toormahl koos Maapähklivõi müslibatoonidega – Audru Kool Gurmeeklubi

Gurmeeklubi Lemmik Õuna, porgandi ja peedi toormahl koos Maapähklivõi maitseliste käsitöö müslibatoonidega

Gurmeeklubi kokandusringi vahepalaks on siis valmistatud Õuna, porgandi ja peedi toormahlad ning väga maitsvad Käsitöö müslibatoonid.

Noorte jaoks oli see üllatav et kui hästi võib üks toormahl maitsta kui seal veel on punanapeet sees mis sisaldab hulgaliselt mineralaineid: magneesiumi, kaaliumi,fosfori,joodi,rauda ja vitamiinidest B1, B2, P, PP, ja c vitamiini. Kui kasutada peeti toormahlas on hea kui seda hoitakse külmakapis vähemalt tund et lenduksid ärrituvad ained mis võivad tekitada iiveldust.

Mahl on pilgeni täis kahe köögivilja ja ühe puuvilja jõudu ning on rikkalikult täis organismile kasulikke antioksüdante. Nende viljade kooslus hoiab halva kolestorooli madalal ning vererõhu kontrolli all ja aitavad kaitsta sinu südant erinevate haiguste eest

Mahl toitev ning hästi imanduv.

Noored arvasid et võiks veel midagi teha vahepalaks ja tegime ka Maapähklivõi maitselisi käsitöö müslibatoone kuna need tundusid kohe välja mõtlemisel nii ahvatlevaks vahepalaks.

Kasutasid samuti toorainet mis sisaldaks kiudaineid, vajalikke oomega 3 rasvhappeid,valku,vitamiine, mineraalaineid.

Noored on kindlasti omandanud endal teadmist kui palju võivad erinevad väiksed seemned, puuviljad, köögiviljad sisaldada vitamiine, kiudaineid,valke, süsivesikuid , rasvu ja miks on kasulikud inimese organismis.

Vahepala Gurmeeklubi Lemmik Õuna, porgandi ja peedi toormahl koos Maapähklivõi maitseliste käsitöö müslibatoonidega

Koostisosad

Gurmeeklubi Maapähklivõi maitselised müslibatoonid

120g Täiskaerahelbed
100g päevalilleseemneid
10g linaseemneid
10g chia seemneid
10g seesamiseemned
25g datleid(pane vette likku)
50g Kuivatat ploome
2spl Pähklivõid(suhkruvaba)
2spl Mesi
Sidruni või laimimahl maitse järgi
50g 72% tumedat shlokolaadi
Himaalaja roosa sool maitse järgi

Gurmeeklubi lemmik vahepala toormahl Porgandi, peedi ja õuntega

3 punast peeti
4 porgandit
3 õuna
Värsket münti
Laimi või sidrunit
Mahlapress

Valmistamine

Röstida täiskaerahelbed, päevalilleseemned, seesamiseemned eraldi ning lisa suuremasse kaussi kuhu saab hiljem veel lisada komponente. Linaseemned ja chia seemned pane vette ja lase natuke seista. Leotatud datlid,ploomid tükeldada väikesteks tükkideks. Tume shokolaad sulata vesivannil.
Lisa Röstitud täiskaerahelveste , päevalilleseemnete ja seesamiseemnete juurde vees leotatud linaseemned,chia seemned, tükeldatud datlid, ploomid ning sega läbi. Siis hakka lisama pähklivõid,mett, tumedat shokolaadi ja pressida laimimahla. Sega komponended omavahel läbi. Kui tundub et kas mass on liiga vedel lisa kas röstitud kaerahelbed juurde või kui on liiga tahke vormimiseks siis lisa pähklivõid või datlitest alles jäänud vetelikku et saada omale parem konsistents.
Lase pool tundi külmikus seista ja hakka vormima oma nägemuse järgi müslibatoone. Valik täitsa enda, kas soovite suuremaid batoone või väiksemaid ja lao endale käepärasele alusele kus on küpsetuspaber all ning kata kilega ja pane külmikusse tunniks. Kuid võid ka nendes hoopis pallid veeretada mis ühe ampsuga suhu mahuvad.
Väga hea on võtta karbiga kooli või trenni kaasa.

Pese köögiviljad ja puuviljad puhtaks. Koori peet ja porgandid ning puhasta õunad. Tee parajateks tükkideks mis mahuvad mahlapressi avast sisse. Pane köögiviljad ja puuviljad masinasse ja pressi vaikselt toiduained pressist läbi. Kui mahl valmis siis võid maitseks sisse pigistada laimi või sidruni mahla ning tükeldatud värsket münti.
Sobib ideaalselt kooli või peale trenni kaasa võtta omale sobivas pudelis. Enne tarvitamist loksutada.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here