Mis meeldib lastele kõige rohkem… no ikka krõpsud!
Sel korral otsustasimegi teha tervislikud krõpsud vahepalaks.
Krõpsude tegemine oli aeganõudev tegevus ja “oh” üllatust, meie krõpsukuhi ei tahtnud kuidagi kasvada- järjest vähemaks jäi neid. Lapsed ütlesid, et nad ei jõua oodata, tahavad kiiresti kõpse juba süüa! Tõeliselt maitsvad krõpsud tulid erinevatest köögiviljadest!
Tervislikud krõpsud
Koostisosad
2 peeti
3 kartulit
1 pastinaak
1 bataat
0,5 l õli
peenikest meresoola
kuivatatud ürte (tüümian, basiilik, aedpiparrohi jne..)
Valmistamine
Pese juurikad harjaga ja viiluta imeõhukeseks.
Kalla potti 10 cm õli ja kuumuta.
Viska potti üks testviil juurikat, et näha, kas õli on kuum.
Kui viil hakkab õlis särisema- on õli valmis!
Lao õlisse ühtlaselt üks kiht juurikaid (nt bataati).
Kui juurikad on ilusalt kuldsed, siis on nad krõmpsud ja valmis.
Aseta küpsenud viilud majapidamispaberile.
Sega kokku meresool ja kuivatatud ürdid ning maitsesta sellega krõpse.
Ja mõnus vahepala ongi valmis!
Head katsetamist!