Lapsed armastavad valmistada ja süüa pitsat, seepärast me valisimegi õhtusöögiks pitsa. Huvitav on ju süüa teha ja maitsvalt süüa! Kuid pitsas on vähe vitamiine ja teisi kasulikke aineid, seepärast võtsime kõrvale vitamiinirohke salati.
Pitsa “Õhtune rõõm” koos Kevadise salatiga
Koostisosad
Pitsa “Õhtune rõõm”
1 pakk pitsajahu “Tartu Mill”
40 gr toiduõli
220 ml külma vett
200 gr suitsuvorsti
1 paprika
1 keskmine sibul
½ purki oliive
100 ml tomatipastat
125-200 gr riivitud juustu
pitsamaitseainet
Kevadine salat
Koostisosad valitakse maitse järgi:
2 keskmist porgandit
10 musta oliivi
1-2 porrut
1-2 sellerivart
värske till
1 sidrun
päevalilleõli
Valmistamine
Sega tainas valmis (järgi juhiseid paki peal)
Tükelda suitsuvorst, sibul ja paprika ning viiluta oliivid.
Rulli taigen õhukeseks ning aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri pitsapõhjale tomatipasta ja lisa seejärel ettevalmistatud täidis. Raputa peale riivjuustu ja pitsamaitseainet.
Küpseta ahjus u 10 minutit, 200 °C juures.
Porgand lõigata väikesteks ribadeks (nagu korea salati jaoks)
Tükelda porru, seller ja oliivid.
Pane kõik salatikaussi ning sega.
Lisa ühe sidruni mahl ning lase seista.
Lisa hakitud tilli.
Lisa päevalilleõli.