Banoffee ja šokolaadi-banaanikook – Tallinna Kuristiku Gümnaasium
1) Šokolaadi-banaanikook
Koostisosad
• 100 g tumedat šokolaadi
• 100 g võid
• 3 munavalget
• 1 muna
• 1 dl suhkrut
• 1 tl vanillisuhkrut
• 3 dl jahu
• 1,5 tl küpsetuspulbrit
• 150 g hapukoort
• 3-4 küpset banaani, lõigatud 3-4 cm kõrgusteks tükkideks
Valmistamine
Sulata või. Sulata šokolaad sulavõi sees. Vahusta munavalged ja muna suhkrutega, lisa hapukoor ja jahtunud või-šokolaadisegu. Sõelu sisse jahu ja küpsetuspulber ja sega ühtlaseks taignaks.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormidesse, torka sisse banaanitükid ja küpseta 200C juures ahjus kuni puust tikk jääb koogi sisse torgates puhtaks (umbes pool tundi).
Serveeri kas veel kergelt soojalt või jahtununa vahukoorega. Lõika kooki kindlasti nii, et iga tüki sisse jääks vähemalt üks banaanitükk.
2) Banoffee kook
Koostisosad
• 90 g võid
• 200g Digestive küpsiseid
• 2 või 3 banaani
• 150g kondenspiima
• 2dl 35% koort
• 2sl kreeka jogurt
• 2sl suhkrut
• soolapähklid
• 60 g šokolaadi
Valmistamine
Sulata või pliidil. Purusta küpsised peeneks. Seejärel lisa segades juurde sulatatud või. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ning soovi korral ka äärtele.
Sulata kondenspiim veevannil veidi pehmemaks ning määri küpsisepõhjale. Viiluta banaanid ning lao kondenspiimale.
Vahusta koor suhkruga vahule, lisa kreeka jogurt ning määri lusikaga koogile. Kõige peale raputa pähkli- ning šokolaadipuru. Lase jahedas taheneda umbes tund aega.
Väga mõnusad koogid said mõlemad, sobivad erinevateks tähtpäevadeks.