Banaani-naadi-nõgese pannkoogid pihlakamoosiga – Audru Kooli Gurmeeklubi
Gurmeeklubi pakub oma viimaseks tööks eriti suus sulavaid pannkooke, milles on suuremas osas tervislik banaan ja eestimaa raudvara nõges ning naat, mida leidub kindlasti igas Eestimaa aias. Idee on tekkinud sellest, et viimase aastaga on Pärnumaal umbrohust toitude valmistamine muutunud populaarseks, nii Pärnust pärit peakokale kui ka tervist edendatavatele inimestele.
Oma viimases konkursitöös kasutame peale banaani ka nõgest, mis puhastab organismi, viies kehast välja liigset vedelikku ja alandades turseid, aidates nii kaasa ka kaalu langetamisele.
Nõges sisaldab proteiini ja ränihapet. Olles hinnatud ravimtaim, aitab ta paljude haiguste puhul, leevendades põletikke ja alandades palavikku. Verevarustusele annab nõges palju abi just oma rikkaliku rauasisalduse poolest.
Samuti ka naat on kasulik aneemia ja väsimuse korral, aitab parandada seedimist ja hävitada soolebaktereid. Kõige parem on varakevadine naat, mis on alles oma nina maast välja pistnud.
Õppisime, kuidas kasutada nõgest ja naati toidus ning nende kasulikkust. Ja kui hästi need umbrohud sobivad STAAR banaaniga.
Koostisosad
• 150 ml vett
• Nõges
• 3 muna
• Maasikad
• Pihlakamoos
• 3 Banaani
• Naat
• Sool
• Vanillisuhkur
• 6 spl toortatrajahu
Valmistamine
Valage nõges üle kuuma veega. Lisage blendrisse 3 banaani ning sinna peale peotäis pestud naati. Järgmiseks lisage nõgest ja mikserdage kõik ära. Siis pange 3 muna ning pool teelusikatäit vanillisuhkrut. Seejärel pange 6 supilusikatäit toortatrajahu. Nüüd mikserdage segu läbi, lisades sinna vett teisi koostisaineid segades. Lõpuks lisage veel soola.
Laske õli pannil soojaks ning küpsetage keskmise suurusega pannkoogid. Serveerige pihlakamoosiga, kaunistuseks võib juurde panna granaatõuna, värskeid naadilehti, maasikaid.