Banaani-toorjuustukook – Jõhvi Põhikool
Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsiseid
100 g sulatatud võid
TÄIDIS
3 viilutatud banaani
2.5 dl 35% rõõska koort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 tl vanillsuhkrut
190 g keedetud kondenspiima
KAUNISTUSEKS
20 g Tume šokolaad
1 tk Banaan
1 tk Granaatõun
Valmistamine
1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepuru tihedasti vormi põhja ja 2–3 cm kõrgusele külgedele. Küpseta 180 kraadi juures 7–8 minutit. Jahuta täielikult.
2. Vahetult enne serveerimist määri põhjale ettevaatlikult keedetud kondenspiim. Viiluta banaanid ja lao kondenspiimale. Vahusta koor vanillsuhkruga, sega toasooja toorjuustuga ja tõsta vaht koogile. Viiluta banaan, torka vahu sisse, riivi peale šokolaad ja puista üle granaatõunaseemnetega. Serveeri kohe!
Meile see kook maitses!