Maitsvad banaanimuffinid mõnusa banaanijäätisega – Holstre Kool
Koostisosad
Banaani-rosinamuffinid
100 g toasooja võid
1 dl (100 g) fariinsuhkrut
3 küpset banaani
0,5 dl piima
2 muna
2 tl vanillsuhkrut
2,5 dl nisujahu
2,5 dl kaerajahu
2 dl täisterakaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1,5 dl rosinaid või Kreeka pähkleid
Valmistamine
1. Lõika banaanid noaga väikesteks tükkideks.
2. Mikserda toasoe või suhkruga kergeks ja vahuseks.
3. Lisa purustatud banaanid, piim ja lahtiklopitud munad. Sega korralikult.
4. Sega omavahel kuivained ning lisa taignale.
5. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse.
6. Küpseta ahjus 25 minutit. Kontrolli puutikuga.
Valmistasime muffineid nii rosinate kui ka Kreeka pähklitega.
Muffinite kõrvale sõime banaanijäätist.
Lihtne banaanijäätis
Arvesta 1 banaan sööja kohta.
1. Koori küpsed banaanid, lõika väiksemateks tükkideks ja pane külmakindlasse karpi. Pane kaas peale ja pane karp sügavkülma vähemalt 4 tunniks.
2. Kui asud jäätist valmistama, siis lase külmunud banaanitükkidel esmalt 5 minutit pehmeneda. Seejärel aseta kannmikserisse või köögikombaini ning püreesta ühtlaseks jäätiselaadseks massiks.
3. Serveeri kohe või hoia serveerimiseni jahedas.
Imelihtne viis banaanidesserdi valmistamiseks. Sobib nii veganitele, gluteeniallergikutele kui ka neile, kes valget suhkrut vältida üritavad.
Kogu koolipere sai maitsta nii rosina- kui pähklimuffineid.
Tervislikud, mahlased ja maitsvad muffinid meeldivad ka emale. Valmivad lihtsalt ning säilivad õhukindlalt pakendatuna järgmise päevani.