Bataadiroosid – Muraste Kool
Meie oleme varem teinud bataadist väga maitsvat püreed, mis maitses suurepäraselt. Sel korral soovisime teha midagi uut ja huvitavat, mis oleks pisut teistmoodi. Ja meil tuli väga vahva idee. Nimelt kui bataati hästi õhukese koorimisnoaga koorida, tulevad imeõhukesed viilud, mida saab ideaalselt rulli keerata. Ja sinna vahele on võimalus panna väga erinevaid asju. Tegime kolme sorti bataadiroose-esimeste vahele keerasime peekonit, teistele kilu ja kolmandatele raputasime peale riivjuustu. Kilurullidele sobib ka munasegu juurde lisada, et rulli paremini koos hoida. Teisi rulle piserdasime üle oliivõliga ja pintseldasime kergelt munaseguga.
Koostisosad
Bataadirullid peekoni, kilu või riivjuustuga
1 suur bataat
1 pakk peekonit
1 pakk vürtsikilu fileed
riivjuustu
2 muna
oliivõli
Maitsestamiseks:
soola
pipart
kartulimaitseainet
Valmistamine
Koori bataat. Tõmba laia juurvilja koorijaga bataadist õhukesi viile, mida saab rulli keerata. Keerates lisa rulli vahele paar peekoniviilu või vürtsilikilu fileed. Kui peekonit või kilu ei soovi, võib bataadi lihtsalt rulli keerata ja peale oliivõli ja munaga pintseldamist riivjuustu peale raputada.
Kilurullidele sobib peale valada lahti klopitud munasegu ning kaunistada porru rõngaga. Teised rullid tuleks oliivõliga ja seejärel munaseguga üle pintseldada. Soovi korral võib kõikidele rullidele lisada riivjuustu.
Kõige mugavam on selliseid rulle teha silikoonist muffinivormides.
Ahi peab olema kuum 200 `C. Rullid küpsevad ahjus 10-12 minutit. Jälgida et üle ei küpseks, oluline on et see jääks pisut krõmps.
Bataadirull on ise juba päris toitev. Kui seal on veel lisandiks kilu või peekon ja juust, piisab serveerida seda salatipadjal.
Toredat katsetamist ja head isu!