Brasiilia moqueca kalaga – Rakvere Waldorfkool
Ma valisin selle retsepti, sest ma käisin kokapoiste konkursil ja, kus oli teemaks brasiilia toidud. See retsept, mis ma täna tegin oli samuti Brasiiliast pärit ning mulle meeldis see retsept väga. Eelnevalt vaatasin, kas retseptis on kala. Lisamaks kohalikku maitset, kasutasin valge kala asemel vikerforelli.
Sest selle kuu toit pidi olema kala. Nii ma otsustasingi, et teen Brasiilia moqueca kalaga.
Õppisin seda, et brasiilia toidud on väga maitsvad ja tervislikud. Samuti on seda toitu väga kerge valmistada ja ei võta palju aega.
Allikas: https://umami.ee/retseptid/brasiilia-moqueca-kalaga/
Koostisosad
Brasiilia moqueca kalaga
peotäit värsket peterselli
peotäit värsket koriandrit
1 tk keskmise suurusega sibulat
2 tk suuremat tomatit
1 tk punast paprikat
1 tk kollast paprikat
300 g valge kala fileed
300 ml kookospiima
1 spl palmiõli
maitse järgi soola
maitse järgi musta pipart
Valmistamine
Haki kõik köögiviljad ja ürdid ning prae oliiviõlis poolpehmeks.
Lisa umbes 3 × 4 cm suurusteks tükkideks lõigatud kala, 30 ml vett, palmiõli ning kookospiim.
Maitsesta soola ja pipraga ning hauta, kuni kala on küps.
Serveeri riisiga.
Head isu!