Delfiinikook – Loksa Gümnaasium
Koostisosad
Vaja läheb:
– kaks banaani (delfiinideks)
– üks väike karp külmutatud mustikaid (mereks)
– 10 “Selga” küpsist (mereliivaks)
Biskviittaignast koogipõhi:
– 4 muna
– 1,5 dl suhkrut
– 1,5 dl jahu
– 0,4 dl tärklist
– 1 tl küpsetuspulbrit
Banaanikreem:
– 1 dl suhkrut
– 1 dl vett
– 4 banaani
– 0,25 tl kaneeli
– 3 munavalget
– 2 dl vahukoort (35%)
Kohupiimakreem:
– 1 banaanikohupiima toru
– 200 ml vahukoort
Valmistamine
Koogipõhi:
Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja lisa munavahule. Vala tainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
Banaanikreem:
Keeda suhkrut ja vett kaks minutit. Lisa tükeldatud baanaanid, kaneel ja leeda veel kolm minutit. Püreesta saadud segu. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa banaanipüreele. Kõige lõpuks lisa vahusatud koor.
Kohupiimakreem:
Vahusta koor, lisa kohupiimakreem ja vahusta veel mõni minut.
Koogi kokkupanek:
Lõika koogipõhi terava noaga horisontaalselt pooleks. Kata alumine kiht banaanikreemiga ning tõsta teine biskviidikiht selle peale. Kata koogi pealispind ja küljed banaanikreemiga. Kaunista kook banaanidelfiinide, mustikatest mere, küpsisepurust mereliiva ja vahukoorest lainetega.
Lisaks banaanikoogile valmisid aprillikuus banaani-progandiküpsised, külmutatud banaanikommid, banaani-mustikamoos, banaanikreemiga muffinid, banaanismuuti, banaanipannkoogid, banaani-šokolaadi leib ja tagurpidi banaanikook.