Kalkuni-spinatikotletid aedviljade ja kreeka jogurti kastmega – Parksepa Keskkool

Lastele väga maitsesid väikesed lihapallid, kuid ka ahjus tehtud pallid olid nende arvates paremad, kui nad alguses arvasid. Juurviljadest olid lemmikud brokoli ja minimais, mida enamus lastest proovis esimest korda. Kreeka jogurti kaste oli nii hea, et see söödi viimse piisani ära.

Kalkuni-spinatikotletid aedviljade ja kreeka jogurti kastmega

Koostisosad

100 g värsket spinatit
50g võid
450 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
100 g riivjuustu
2 spl täistera kaerahelbed
1 muna
Musta pipart maitse järgi
Karri pulbrit 0,5tl
Soola maitse järgi
Õli praadimiseks

Kirsstomateid
Paprika
Keskmine brokoli
Purk minimaisi

400 g Kreeka jogurtit
1 Luunja värske kurk
Suur peotäis värsket tilli

Valmistamine

Sulata suurel pannil 1 spl võid. Kuumuta kiirelt läbi spinat ja jäta jahtuma.
Suuremas kausis sega hakkliha, muna, juust, jahtunud spinat, kaerahelbed, pipar, sool, karri.
Tee hakklihasegust väikesed pallikesed ja prae neid kuumal pannil kuni pallid on kuldpruunid või tee peopesasuurused pallid ja pane küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Pese kirsstomatid ja paprika. Lõika paprika 1 cm laiusteks ribadeks. Pese ja tükelda brokoli. Pane brokoliõisikud kastrulisse ja kalla peale keev vesi. Lase seista 10-15 minutit, siis kurna.Võta minimais purgist välja.
Sulata pannil või. Pane pannile paprika ja brokoli. Prae aegajalt segades suurel kuumusel mõni minut. Lisa ka minimais ja tomatit. Maitsesta (aroomi)soola ja pipraga.

Kastme jaoks lõika värske kurk pisikesteks kuubikuteks ja pane kaussi. Lõika köögikääridega sinna juurde värske till. Lisa kreeka jogurt ning maitsesta (sidruni)pipra ja soolaga.

Head isu!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here