Karlsoni pallid – VegGuru junior team
Karlsoni pallid
Esialgul oli idee teha frikadellisuppi. Kuna meie peres on üks poiss, kes ei söö kala. Vähemalt ta niimoodi ütleb koguaeg, kui talle pakkutakse kala. Siis meil oli idee teha sellise roa, mille nimetuses ei ole sõnat “kala”. Ja meil tulegi välja! 5-aastane Boriss sõi oma portsu ja küsis juurde.
Keegi ju ei tea millest täpselt olid need Karlsoni pallid ;).
Need pallid saab ka frikadellina teha. Me tegime katse, ja neen keedetud pallid sõi meie 1-aastane tiimiliige.
Koostisosad
Pallide jaoks:
1 keskmine filee angersäga ilma nahata
1 talu muna
1 tl vahemere ürdisegu
1/2 tl kurkumit
1/2 väikset sibulat
1 küüslauguküünt
Soola ja pipra mailse järgi
Tatrajahu paneerimiseks
Oliivõli praadimiseks
Toomatikaste jaoks
1/2 purk purustatud tomatid omas mahlas
1 tl vahemere ürdisegu
1/2 tl küüslaugu pulbrit
1/4 kaneelt
1 tl kookos suhkrut
Soola ja pipra maitse järgi
Valmistamine
Filee lõika keskmiste tükkideks. Pane kõik koostisosad va jahu blenderisse ja sega. Vormista pallid niiske kättega, paneeri jahus ja prae.
Sega blenderiga tomatid ühtlaseks. Pane väiksele tuule, lasa kõik maitseained ja keeda 10 minutit.
Pallid saab segada tomatikastega või pakkuda eraldi.
Need pallid sobivad väga hästi keedukartuliga, keedu lillkapsaga või kartuli-lillkapsa pudruga.
Lapsed nüüd küsivad, millal jälle on karlsoni pallid?