Kuuendike lõheburks – Simuna Kool 6. klass
Valmistasime seekord hamburgeri, kus kotleti asemel paneeritud lõhe. Kukliks valisime täisterakuklid. Värske, Rimist ostetud lõhe paneerisime ise, kasutades kodumune ja riivsaia.Maitsestamiseks kasutasime sidrunipipart ja soola. Üsna paksud lõhetükid lasime pannil kiiresti kuldpruuniks ja lisaks tekkis paneeringu näol kalatükkidele ka mõnus krõmpsuv koorik. Hamburgeri vahele pistsime peale pakendatud sulajuustuviilude igasugust värsket kraami: lehtsalatit, tomatit, paprikat, punase sibula rattaid. Kastmeks läks Wrapikaste ja majonees. Lõheburks sai üllatavalt hea. Sõime kõik ära ja oleks rohkemgi tahtnud. Kindla peale teeme seda teinekord koduski.
Lõhe asemel võib kasutada muidugi ka teisi kalalisi.