Meie roog lõhest – Jõhvi Põhikool
Koostisosad
Toidu valmistamiseks läheb vaja:
1kg nahaga lõhefileed
100 ml teriyaki kastet
4 spl magusat tšillikastet
5 spl seesamiseemneid
soola
Serveerimiseks värsket salatit.
Valmistamine
Me lõikasime lõhefilee umbes 4-5 cm paksusteks viiludeks. Segasime kokku teriyaki ja magusa tšillikastmega. Valasime marinaadi lõhetükkidele ja lasime umbes tund aega külmkapis seista.
Seejärel määrisime panni vähese õliga kokku ja kuumutasime. Kui pann oli kuum, tõstsime lõhetükid nahk allpool pannile ja ootasime kuni nahk krõbe , alles siis keerasime lõhetükid teistpidi. Praadisime veel mõned minutid kuni kala küps. Maitsestasime kergelt soolaga ning puistasime kala üle seesamiseemnetega ja piserdasime peale laimimahla.
Serveerisime värske salatiga. Kaunistuseks lilled taldrikul.
Meil oli põnev. Õppisime kala marineerima ja kuumtöötlema.
Toit maitses meile ja soovitame teile ka.
Väga ilus!