Praetud tursapalad – Varbla Kool
Valmistasime tursafileest maitsva suupiste. Saime teada, et valge kala on väga maitsev. Taina võib valmistada kahel viisil. Meie retseptis on antud lihtsam viis. Tegelikult tegime selle võttega taina ühest munast. Teise muna valge vahustasime eraldi ja lisasime tainale lõpus. Tainas jäi küll kohevam, aga süües ei olnud erinevust tunda. Kõik maitses väga hästi.
Koostisosad
Kala:
300-400 g tursafileed
1 väike sidrun
soolatilli
musta pipart
Tainas:
2 muna
1.5 dl piima
2 dl jahu
soola
Praadimiseks:
toiduõli
Kaste:
1 dl väherasvast majoneesi või maitsestamata jogurtit
1 dl hapukoort
kodus marineeritud võileivakurki
soola või soolatilli
musta pipart
Valmistamine
• Valmista kaste. Selleks tükelda marineeritud kurk tillukesteks kuubikuteks ja sega ülejäänud kastmeainetega.
• Lõika kala väikesteks suupärasteks paladeks.
• Pigista kalatükkidele sidrunimahla, lisa maitse järgi soolatilli ja pipart, sega ja jäta taina valmistamise ajaks maitsestuma.
• Valmista tainas. Selleks sega muna, piim jahu ja sool ning klopi vispliga läbi.
• Vala sügavale pannile umbes cm jagu toiduõli ja kuumuta.
• Kasta kalapalad tainasse ja tõsta pannile praadima.
• Prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta köögipaberile.
• Serveeri ja naudi.