Punane hakkliha pajaroog – Kõmsi Lasteaed- Allgkool

Valisime punase hakkliha pajaroa sellepärast, et see on meie laste lemmik. Retseptis antud kogused on päris suured, sest valmistasime lõunasöögi kogu meie väikese kooli perele. Hommikupoolik köögis oli küll väsitav, aga söök maitses kõigile ning päev võis rõõmsalt jätkuda.

Punane hakkliha pajaroog

Koostisosad

1 kg veise hakkliha
600 g punapeeti
70 g rapsiõli
450 g riis
300 g mugulsibulat
200 g puljongikuubikuid
1,5 l vett
hakitud petersell
soola ja pipart
salatiks
250g hapukoort
300g värsket kurk
paar tl sidrunimahla

Valmistamine

Kuumutada pannil õli ja pruunistada selles hakkliha, lisada tükeldatud sibul ja jämedalt riivitud punapeet. Potis keeta puljong ja sellele lisada pestud riis, hautada pehmeks. Nüüd valada pannilt hakklihasegu riisile, maitsestada, lasta pisut veel haududa. Vahepeal koorida ja hakkida kurgid, maitsestada vähese soola ja sidrunimahlaga, lisada hapukoor. Nüüd lisada hakklihapajale petersell ja ongi maitsev roog valmis. Kõrvale võib juua piima või piparmündi teed sidruniga.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here