Rullbiskviit banaani ja lilledega – Melliste Algkool-Lasteaed
Seekord otsustasime proovile panna nii oma koka- kui kunstnikuande. Meie klassi poiss Hardi leidis internetist tõelise meistriteose, kus koogi peale oli joonistatud. Sealt sai idee alguse – Hanna-Liisa, Getter, Markus, Stevel ja Hardi valmistasid lilledega kaunistatud rullbiskviidi. Kõigist konkursitöödest oli see töö meie jaoks kõige keerulisem. Esimene katsetus läks üldse vussi ja ahjust tuli ilusa koheva biskviidi asemel välja kole, aga hea maitsega käkk. Otsustasime uuesti proovida. Et kokkamisega mitte ajahätta jääda, tuli kogu klass vabatahtlikult kooli kell 7 hommikul. See tasus ära, saime pärast õues kooki süües vaikset kevadhommikut nautida.
Koostisosad
Taigen:
10 muna
10 supilusikatäit suhkrut
2-3 sl kakaopulbrit
8 sl jahu
2 sl kartulijahu
Täidis:
2-3 banaani
200 g kohupiima
400 ml vahukoort
maitse järgi suhkrut
Glasuur:
Munavalge
Klaas tuhksuhkru
Valmistamine
Taigen:
– Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks (nii, et vaht ei voola alla, vaid kukub).
– Sega jahu ja kakaopulber.
– Sõelu jahu ja kakao segu ettevaatlikult segades munavahu hulka.
– Küpseta 180-190 kraadi juures 5-7 minutit.
– Pane lauale küpsetuspaber ja aseta rullbiskviit tagurpidi sellele.
– Tõmba ettevaatlikult paber ära.
– Keera biskviit natukeseks rulli.
Täidis:
– Vahusta kohupiim, vahukoor ja suhkur tugevaks vahuks.
– Tõsta täidis biskviittaignale.
– Lõigu täidise hulka banaanid.
– Keera biskviit rulli.
Glasuur:
– Vahusta munavalge kõvaks vahuks. Siis lisa lusikatäishaaval tuhksuhkrut. Vahusta kõvaks vahuks.
– Joonista glasuuriga rullbiskviidile muster. Kaunista lilledega.
Valmista endale tass kohvi või teed, mine õue sööma ja naudi!