Rumpumpeli supp bataadist – Krabi Kool
Kui selle projekti info meie majja jõudis, kõlas üks suur ühine JAAA! Kõik tahtsid osavõttu ja KOHE. Meie jaoks on kooli köögis kokkamine päris tavaline. Siiski pole me seal niimoodi koos toimetanud nagu sel korral.
Õppisime koos köögis tegutsema, töid jagama ja tegevusi planeerima. Seda kõike õppisime omavahel sõbralikult suheldes – õppimiskoht seegi. Veel õppisime köögiriistadega tegutsemist nõnda, et endale mitte haiget teha. Õppimisega olid seotud ka kirjutamine, lugemine ja ajaloominutid, kus saime teada bataadi ajaloost ja tänapäevast. Kindlasti õppisime seda, et isetehtud supp maitseb nii palju paremini. Teadsime ju ise täpselt, mis supi sees, kust see kõik pärit on. Igapäevaselt on meie toidulaual väga palju mahedat. Ja kui kokkamise alguses oli keegi, kes ütles, et ta raudselt ei söö kõrvitsat või ei armasta sibulat siis……supp sai ikka täiesti otsa ja kõht oli kõigil täis. Sel päeval käisid meie majas ka külalised, kes samuti suppi mekkida said ja väga-väga rahule jäid.
Meie koolis käib aktiivselt kohal 16 last. Kokkasime kõik koos ja tõdesime jälle, et erinevanuses laste ühine tegutsemine on väga arendav absoluutselt kõigile.
Koostisosad
Püreesupp bataadi ja kanaga, 20 ports
Rumpumpeli supp
6 suurt porgandit
5 kg kõrvitsat
4 suurt bataati
2 suurt sibulat
6 kanakintsu
800 ml toidukoort
800 ml vahukoort
400 g sulatatud juustu Merevaik
4 kuubikut kanapuljongit
soola maitse järgi
pipart maitse järgi
Valmistamine
Puhastasime ja lõikasime bataadi, kõrvitsa, porgandi ja sibula tükkideks.
Keetsime kana loorberi ja soolaga, jahutasime.
Praadisime ära sibula.
Keetsime köögiviljad.
Kuumutasime toidukoore ja valasime keedetud köögiviljadele. Lisasime maitseaineid ja praetud sibula. Blenderdasime kõik püreeks. Kaunistuseks ja maitseks lisasime taldrikule vahukoore, värske basiiliku ja seesami pulgad.
Aitäh Rimile sellise toreda ettevõtmise eest! 🙂