Õpilased esitasid mitmeid vahepala retsepte, mille hulgast otsustati koos koolis teha müslibatooni, kuna seda on hea kooli-trenni kaasa võtta. Õpilased tõdesid, et seda on väga kerge ise ka kodus teha ja saab väga suure kogus, millest jätkub terveks nädalaks ning saab ka sõbrale kaasa võtta.
Seemne-marja müslibatoon
Koostisosad
50g päevalille seemneid
50g goji marju
50g kõrvitsa seemneid
20g mandlilaaste
50g kookoshelbeid
50g seemnesegu
500g kaerahelbeid
550g õunapüreed
Valmistamine
Pane kõik koostisosad ühte kaussi ja sega ühtlaseks(meie jaotasime oma segu kahte kaussi, sest nii oli seda lihtsam segada).
Pane segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja laiali umbes 2cm paksuseks.
Pane segu 180 C° ahju ja küpseta kokku 30 minutit.
Pärast 15 minutit küpsetamist võta segu ahjust välja ja lõika soovitud suurusega tükkideks, kuna hiljem on seda keeruline teha. Seejärel küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust välja, lase jahtuda ja naudi!