Täisteraburger hõrgu kohafilee ja kreemise kreeka jogurti kastmega – Tartu Katoliku Hariduskeskus

Tartu Katoliku Hariduskeskus
rimi retsepti meistriklass logo

Täisteraburger hõrgu kohafilee ja kreemise kreeka jogurti kastmega – Tartu Katoliku Hariduskeskus

Esmalt arutasime klassiga, mida võiks seekord kalast valmistada. Ideedest jäi peale tervislik kalaburger. Otsustasime teha ise kõik burgeri koostisosad – nii kuklid, salati kui ka kala. Kuklite tegemiseks leidsime algselt retsepti internetist ja siis muutsime seda täisterajahuga tervislikumaks.

Katsetasime retsepti läbi ka kodus, et veenduda maitsete kokkusobivuses. Seekord ei kokanud me korraga terve klassiga, vaid valisime klassi hulgast viis inimest toitu valmistama, et ära hoida segadust ja teha võimalikult hea roog. Kokkamine sujus toredalt ja stressivabalt ning saime valmis varem, kui me arvasime.

Kalaburgerid tulid väga hästi välja. Kõigi üllatuseks ei muutnud täisterajahu kuklite tekstuuri nätskeks ega maitset ebameeldivaks. Õppisime, et kala maitse läheb seda küpsetades suures osas kaduma, mistõttu tuleb seda hoolega maitsestada. Koos kokkamine oli väga lõbus ja tahame seda tulevikus klassiga veel teha.

Koostisosad

Kuklid:
11 g kuivpärmi
250 ml sooja vett
75 ml õli
2 spl suhkrut
2 muna
1 tl soola
200 g nisujahu
200 g täisteranisujahu
Natuke seesamiseemneid

Kaste:
200 g kreeka jogurtit
1 tl soola
2 küüslauguküünt
Veidi tilli

500 g kohafileed
Poole sidruni mahl
Natuke soola ja pipart

4 redist
1 sibul
1 hapukurk
8 lehtsalati lehte

Valmistamine

Sega suures kausis kokku pärm, vesi, õli ja suhkur. Lase 5 min seista. Lisa üks muna, sool ja jahu. Sõtku pehmeks tainaks. Jaota tainas kaheksaks võrdse suurusega kukliks ja aseta ahjuplaadile. Kergita 15 min soojas puhta rätiku all. Pintselda kuklid pealt lahtiklopsitud munaga ja puista peale veidi seesamiseemneid. Küpseta ahjus 200°C juures umbes 10 min, kuni kuklid on pealt kuldpruunid. Kastme jaoks sega kokku kreeka jogurt, hakitud till, sool ja kooritud ja purustatud küüslauguküüned. Lõika kohafilee kaheksaks võrdseks tükiks. Prae mõlemalt poolt, maitsestades soola, pipra ja sidrunimahlaga. Viiluta sibul, redis ja hapukurk õhukesteks ketasteks. Lõika kuklid pikkupidi pooleks ja täida need sisuga.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here