Tervislikud Banaani-kaeramuffinid – Are Avatud Noortekeskuse kokandusring
Banaan on tervisele väga kasulik. Banaan sisaldab palju häid mineraale, vitamiine ja aminohappeid. Kõige rohkem on banaanis: kaaliumi, magneesiumi, fosforit ning A,B ja C vitamiine. Meie saime teada, et maitsvat muffinit saab teha ka täitsa ilma suhkruta. Rosinad ja datlid muudavad muffinid sama magusaks, nagu on tavaliselt suhkruga muffinid. Banaani-kaeramuffinid on väga toitvad.
Koostisosad
280 g kaerahelbeid
3 suurt või 6 väikest hästi küpset banaani
3 suurt muna
110 g kookosõli
1-2 tl jahvatatud kaneeli
200 g rosinaid (võib osaliselt datlitega asendada)
2 tl küpsetuspulbrit
100-150 g rosinaid või tükeldatud datleid
1 dl hakitud pähkleid
natuke soola
200ml vahukoort
natuke suhkrut
värskeid marju
Valmistamine
Aseta kaerahelbed, banaanid, munakollased, kookosõli ja rosinad kannmikserisse ning töötle ühtlaseks massiks (kuni kaerahelbed on puruks läinud). Lase tainal 20 minutit seista.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõigepealt küpsetuspulber ja rosinad taina hulka, seejärel õrnalt munavalgevaht.
Jaota tainas 12 muffinivormi vahel, mis on eelnevalt korralikult võiga määritud ja jahuga üle puistatud või mis on kaetud küpsetuspaberiga. Jaota soovi korral peale hakitud jõhvikad, šokolaad vm ja küpseta ahjus 170 kraadi juures 30-40 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja.
Lase ahjust võetud muffinitel vormis u 10 minutit taheneda. Serveeri vahukoore ja marjadega.