Vahepala 4. b moodi – Keila Kool

Sel korral esitame kaks retsepti “Tortillade chipsid” ja “Super tervisliku smuuti”. Põhjuseks õpilaste initsiatiivikus, kus leiti, et need kaks vahepala sobivad omavahel väga hästi kokku. Näiteks smuuti on väga heaks nö buustiks enne trenni ning tortilla chipse on alati mõnus igal ajal enne põhitoidukorda süüa

Tortilla chipsid

Koostisosad

− 200 g Tortilla chipse
− 50 g sinki
− 1 tk tomatit
− 50 g riivjuustu

− 1 tk banaani
− 1 tk õuna
− 2 tk kiivit
− 100 g spinatit
− 1 tl sidruni mahla
− 250 ml ananassi mahla
− 50 ml piima

Valmistamine

1. Pane ahi 200°C peale sooja.
2. Viiluta sink ning pane see tortilla chipsidele.
3. Lõika tomat sektoriteks.
4. Pane sektoriteks lõigatud tomat kaussi ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Lisa soola-pipraga maitsestatud tomatid tortilla chipsidele.
6. Lisa kõige peale riivjuustu.
7. Pane 200°C ahju ning hoia neid seal 7 minutit.

1. Võta õun ning lõika see neljaks sektoriks, puhasta õun seemnetest.
2. Võta banaan, koori see ning lõika neljaks tükiks.
3. Võta kiivid ning koori need.
4. Pese puhtaks spinat.
5. Võta blender ning pane sinna sisse kõik eelnevalt puhastatud viljad (õun,
banaan, kiivi), spinat ning lisa ka sidruni mahl.
6. Lisa blenderisse ka ananassi mahl ja piim.
7. Sulge blender hoolikalt ning blenderda u 1 min.
8. Serveeri smuuti klaasides ning kaunistuseks lisa sidruni viil.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here