Värske bataadisalat – Tallinna Toomkool
Salatit saab kiiresti valmistada. See sobib noortele lõuna- või õhtusöögiks. Salat on tervislik ja valgusrikkas, laktoosi- ja gluteenivaba.
Inimeste arv: 12 (meie tervele klassile)
Valmistamise aeg: 30 min
Koostisosad
Koostisained:
1,8 kg bataati
3 granaatõuna
0,48 kg riivitud Parmesani juustu
1,8 kg salatit (rukolat, lehtkapsast või spinatit)
natuke soola
Basiilikukreem:
klaas hästi surutud värsket basiilikut
0,5 klaasi oliiviõli
2 sl sidrunimahla
4 sl seedripähkleid
2 küüslauguküünt
meresool maitse järgi
Valmistamine
1. Alusta kreemi valmistamisest. Vispelda kõik koostisosad kokku.
2. Lõika bataat kuubikuteks. Vala kõik suurde kaussi, lisa soola maitse järgi ja sega.
3. Koori granaatõunad. Ühe granaatõunaseemneid võib jagada neljaks portsjoniks.
4. Laota salat taldrikule järgmiselt: 150 g bataati, 3 tl basiilikukreemi, 150 g maitsesalatit, ¼ granaatõuna, 40 g riivitud juustu. Serveeri kohe.
Õppisime koostööd tegema ja erinevaid toiduaineid segama.
Kuna registreerisime konkursile alles 28. veebruaril, siis ei jõudnud klassiga kõik vajalikud etapid läbi teha ja nendest pilte teha. Vaatamata sellele õppisime kiiresti koostööd tegema, kogemusi jagama ja valikuid tegema. Koostasime koos klassiga selle toreda retsepti.