Muraste memme magus müsli – Muraste Kool

Magus müsli

Müsli on tervislik ja väga toitev hommikusöök. Mis võiks olla maitsvam, kui enda valmistatud kröbe müsli?

Müslit saab teha kahte moodi- ilma röstimata, segades kõik kuivained omavahel kokku või siis valada kuivained üle või ja mee seguga ning röstida ahjus krõbedaks. Viimase töö juures peaks väiksematel lastel kindlasti täiskasvanu abiks olema, kuna kasutatakse pliiti ja ahju.

Magus müsli

Muraste memme magus müsli

Koostisosad

Meie valmistasime kröbeda röstitud müsli ja panime müsli sisse:
300 g Kaerahelbeid
150 g 4-vilja helbeid
150 g maisihelbeid
100 g päevalille seemneid
100 g kõrvitsaseemneid
100 g india pähkleid
100 g kreeka pähkleid
100 g kuivatatud banaane
100 g rosinaid
50 g linaseemneid

Kuivained valatakse üle järgneva seguga:
100 g võid
100 g mett
0.5 sidruni mahl
2 sl fariinsuhkrut
3 sl kaneeli

Valmistamine

Mõõda kuivained kaussi, välja arvatud rosinad. Need lisame hiljem, muidu kipuvad nad ahjus kõrbema. Lastel on siin vahva õppida mõõtmist- gramme ja kaalumist (meie just matemaatikas õppisime). Seejärel sulata potis või (ettevaatust, palu täiskasvanu abi!), lisa võile mesi, sidrui mahl, fariinsuhkur ja kaneel. Vala segu kuivainetele ning sega. Seejärel laota ahjuplaadile ning rösti ahjus 175 `juures 30 minutit, segu aegajalt segades. Kui müsli ahjust välja võtad, lisa hulka ka rosinad.

2 KOMMENTAARID

  1. Proovisime kodus järele selle retsepti ja võime omalt poolt öelda, et see müsli on tõesti maitsev ja hõrk. Lapsed armastavad seda isegi ilma piima ja jogurtita niisama näksida. Võiks pakkuda ka variandi või õpetuse, kuidas müslibatoone teha. See võiks olla ju samast müslist võimalik olla teha ja lastele näiteks kooli vahepalaks kaasa pakkida.
    Väga maitsev! Soovitame kõigile!

    • Tere
      Kui soovite teha müslibatoone, soovitan toimida sama seguga järgnevalt:
      – purustage osa kaerahelbeid kohviveskis, – lisage vees leotatud ja purustatud datleid või hoopis kirsse või musti ploome,
      – lisage pisut suurem kogus (kui retseptis oli) sulatatud või- suhkru-mee segu.
      – soovi korral võib lisada maapähklivõid ja kakaod.
      Köögikombainis kokku segamine on lihtsam ning tekib ühtlasem mass, mille saab paberile laotada. Hoidke tunnike jahedas ning lõigake sobivad tükid.
      Head maiustamist!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here