Miniomletid muffinipannis – Varbla Kool

miniomletid

Tegime miniomletid muffinipannis. Otsustasime valmistada hommikusöögi munast, kuna muna on kõrge toiteväärtusega tervislik toiduaine. Lisaks valisime erinevad toiduaineid, mis sobivad omletis kasutamiseks: peekon, tomat, paprika, seened, riivjuust jms.

Nii sündiski pannitäis miniomlette, iga rida erineva täidise ja maitserohelisega.
Toit ei vaja pikka ettevalmistusaega ning seni, kuni omletid ahjus küpsevad, jõuab keeta maitsva taimetee ning katta laua.

miniomletid

Miniomletid muffinipannis

Koostisosad

12 muna
0,5 dl vett
3 viilu rukkileiba
3 viilu röstsaia
6 viilu kalkunisinki
10 viilu suitsupeekonit
12 kirsstomatit
¼ paprikat
2-3 šampinjoni või 3 sl praetud kukeseeni
12 tl riivjuustu
basiilikut
rohelist sibulat
soola
peenestatud pipart
toiduõli

Valmistamine

Pane praeahi 180° juures soojenema.
Määri 12 pesaga muffinipann toiduõliga.
Eemalda rukkileiva viiludelt koorikud, tükelda kuubikuteks.
Lõika röstsaiast 3 muffinivormi suurust ketast.
Tükelda 2 viilu suitsupeekonit kuubikuteks.
Lõika kirsstomatid sektoriteks.
Tükelda paprika kuubikuteks.
Viiluta šampinjonid.
Haki basiilik, ja sibul
Klopi 9 muna lahti, lisa vesi, maitsesta soola ja pipraga.
Vooderda 6 vormi kalkunisingi ja 6 suitsupeekoniga.
Täida muffinivormid erinevate toiduainetega:
o 3 leivakuubikute, paprika ja rohelise sibulaga;
o 3 saia, peekoni, tomati ja basiilikuga;
o 3 seente ja rohelise sibulaga;
o 3 terve muna ja sibulaga.
Puista igasse vormi teeluisikatäis riivjuustu.
Küpseta 15-20 minutit, kuni muna on hüübinud ja muffin muutunud kuldseks.
Serveeri taimeteega.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here