Kuumad ahjusaiad ja smuuti – Muuga Laekvere Kool

Esimese tegevusena huviringis hakkasime kõik valima välja hommikusööki, mis kõigile ringilastele sobiks ja selleks osutusid kuumad ahjusaiad ja
smuuti. Leidsime, et neid on võimalik valmistada lastel igas vanuses ning vastavalt oma soovidele.

Kuumad ahjusaiad ja

 smuuti

Koostisosad

Ahjusaiad 

mitmevilja röstsai (mida võib asendada ka koorileiva või muu sarnase tootega).
Üks karp sulatatud juustu (“Merevaik”), üks suitsukana koib (filee, kints vms), üks tükeldatud tomat, pool paprikat (värvivalik omal soovil), üks pakk riivitud juustu.

Smuuti 

üks banaan, 150 grammi maasikaid (võib asendada ka muude marjadega), üks supilusikas kamajahu, pisut vaniljesuhkrut, ~0,5 liitrit piima.

Valmistamine

Ahjusaiad

Meie saime sellest kogusest viis saia, saiad ladusime ahjupannile, suitsukana, tomati ja paprika tükeldasime kuubikuteks ja segasime kõik kokku sulatatud juustuga. Jagasime selle saiade vahel ühtlaselt ja raputasime peale ohtralt riivjuustu. Panime saiad kuuma ahju ning küpsetasime ~200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni juust hakkas värvi muutma.( Võib ka kasutada mikrolaineahju ) Ja saiad olidki valmis.

Smuuti

purustasime maasikad ja banaani blenderis, lisasime kamajahu ja vaniljesuhkru ning valasime peale piima, samal ajal kui blender töötas. Vahustasime paar minutit kõike koos ja oligi valmis ta saigi.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here