Töö käigus õppisime kuidas idandada ise toortatart ja ,et ise on võimalik teha maitsvaid aga samas ka tervislikke vahepalasid mida kooli ja tööle kaasa võtta.
Rukkijahu-seemnekrõpsud
Koostisosad
* 2 dl rukkijahu
* 2,5 dl vett
* 1 dl linaseemnejahu (kohviveskis jahvatatud)
* 1 dl päevalilleseemneid
* 1 dl kaerahelbeid
* veidi soola
Seemneruudud peedi ja jõhvikatega
* 1 peenelt riivitud toores peet
* 100 g purustatud jõhvikaid
* 100 g tükeldatud datleid
* 100 g purustatud päevalilleseemneid
* 100 g purustatud kõrvitsaseemneid
* 100 g kookoshelbeid
* 100 g idandatud toortatart
* 50 g seesamiseemneid
* 100 g linaseemnejahu
Pespasto
* 1 purustatud avokaado
* peotäis basiilikut
* tilli ja peterselli maitse järgi
* 1-2 küüslauguküünt
* soola ja pipart
* 1 sidruni mahl
* 100 g purustatud kreekapähkleid
Valmistamine
Segada kõik koostisosad kokku ja jaotada segu ühtlase kihina ahjuplaadile.
Korrapäraste tükkide saamiseks lõigata enne ahju panemist jooned sisse.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Seemneruudud peedi ja jõhvikatega
Segada kõik koostisosad kokku ja jaotada ühtlase kihina ahjuplaadile. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Algul on küpsetis pehme, jahtunult muutub kõvemaks.
Pespasto
Mikserdada saumikseriga ühtlaseks massiks.