Rukkijahu-seemnekrõpsud – Kohtla-Järve Järve Gümnaasium

Töö käigus õppisime kuidas idandada ise toortatart ja ,et ise on võimalik teha maitsvaid aga samas ka tervislikke vahepalasid mida kooli ja tööle kaasa võtta.

Rukkijahu-seemnekrõpsud

Koostisosad

* 2 dl rukkijahu
* 2,5 dl vett
* 1 dl linaseemnejahu (kohviveskis jahvatatud)
* 1 dl päevalilleseemneid
* 1 dl kaerahelbeid
* veidi soola

Seemneruudud peedi ja jõhvikatega

* 1 peenelt riivitud toores peet
* 100 g purustatud jõhvikaid
* 100 g tükeldatud datleid
* 100 g purustatud päevalilleseemneid
* 100 g purustatud kõrvitsaseemneid
* 100 g kookoshelbeid
* 100 g idandatud toortatart
* 50 g seesamiseemneid
* 100 g linaseemnejahu

Pespasto

* 1 purustatud avokaado
* peotäis basiilikut
* tilli ja peterselli maitse järgi
* 1-2 küüslauguküünt
* soola ja pipart
* 1 sidruni mahl
* 100 g purustatud kreekapähkleid

Valmistamine

Segada kõik koostisosad kokku ja jaotada segu ühtlase kihina ahjuplaadile.
Korrapäraste tükkide saamiseks lõigata enne ahju panemist jooned sisse.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit.

Seemneruudud peedi ja jõhvikatega

Segada kõik koostisosad kokku ja jaotada ühtlase kihina ahjuplaadile. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Algul on küpsetis pehme, jahtunult muutub kõvemaks.

Pespasto

Mikserdada saumikseriga ühtlaseks massiks.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here