Variatsioonid bataadist – Heimtali Põhikool

variatsioonid bataadist Heimtali Põhikool
rimi retsepti meistriklass logo

Variatsioonid bataadist – Heimtali Põhikool

Toitlustusringi õpilased istusid ühise laua taga ning arutlesid, millised võimalused on kasutada bataati toidu valmistamisel. Pika arutelu tulemusena otsustati maguskartuli-spinatisupi, mesiste bataadikrõpsude, täidetud bataadi kasuks.

Maguskartuli-spinatisupp peekoniga

Koostisosad

retsept 1-le

bataat ehk maguskartul 100g
kartul 40g
sibul 60g
vesi 250g
soola, pipart
spinat 100g
sulajuust 50g
peekoniviil 20g
soola, pipart

Valmistamine

Koori kartul, bataat ja mugulsibul ning lõika köögiviljad väiksemaks. Pese spinat. Pane keema soolaga maitsestatud poolega vee kogusest kartul, bataat ja pool sibula kogusest. Teise potiga pane keema spinat, ülejäänud sibul koos ülejäänud soolaga maitsestatud poole veega kogusest. Keera peekoniviil roosiks ning küpseta ahjus 180 kraadi juures u 10 minutit. Keeda spinatit u 10 minutit, püreesta saumiksriga. Lisa sulajuust ja keeda vaiksel tulel kuni juust on sulnud. miatsest soola, ja pipraga.Teises potis keeda pehmeks köögiviljad ning püreesta ning maitsesta. Mõlemad supid võib soovi korral ajada läbi sõela, et konsistents jääks ühtlasem. Serveeri supp kahevärvilisena ja kaunista peekoniroosiga.

Bataadikrõpsud (soolased)
Koori, pese bataat. Lõika lainelise mandoliniga bataati iga lõike järel keerates 90 kraadise nurga all õhukesteks vahliviiludeks. Fritüüri bataat ja maitsesta soolaga või sega bataadiviilud oliivõli ja soolaga ning küpseta ahjus 220 kraadi juures.

Täidetud bataat

Koostisosad

Bataat 100g
sulajuust 50g
suitsukana 50g
tilli, soola, pipart

Valmistamine

Koori Bataat ja lõika 2-3cm paksusteks viiludeks. Sega kokku sulajuust ja kuubikuteks lõigatud suitsukana. Maitsesta tilli, soola ja pipraga. Lao bataadilõigud ahjuplaadile ning küpseta neid 200 kraadi juures u 10 minutit. Pane bataadile peale suitsukana-sulajuustusegu ning küpseta veel u 10 minutit.

Mesised bataadikrõpsud

Valmistamine

Magustoiduks või magusaks vahepalaks on head ja lihtsad bataadikrõpsud vahtrasiirupiga. Selleks pese ja koori bataat. Viiluta bataat mandoliiniga õhukesteks viiludeks. Sega vahtrasiirupiga. Küpseta ahjus 220 kraadi juures u 10 minutit.

Head isu!!!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here