Bataadikrõpsud – Simuna Kool 6. klass

krõpsud Simuna Kool 6kl
rimi retsepti meistriklass logo

Bataadikrõpsud – Simuna Kool 6. klass

Selgus, et keegi meist polnud bataadist ehk maguskartulist enne eriti kuulnud. Kuigi see on kartuli “lähisugulane” meenutas see meile maitselt pigem porgandit. Me mõtlesime, et valmistaks sellest midagi sellist, mida on lihtne teha. Ja loomulikult peaks see nii meile, kui ka teistele meeldima. Kuna poekrõpsud on sageli tehtud ei-tea-millest, otsustasimegi, et proovime valmistada tervislikke krõpse ilma keemiliste säilitus- ja maitseaineteta. Välja kukkusid megahead (meie arvates) krõpsud.

Koostisosad

Kõigepealt riivisime riivi peenema poolega 100 grammi bataati.
Sellele lisasime 1 munavalge,
30 grammi riisijahu,
20 gr 20% toidukoort (võib kohvikoor ka olla, või vahukoor),
1supilusikatäis kartulitärklist,
1 teelusikatäis sulatatud võid.
Pisut soola (umbes veerand teelusikatäit) ja kõige lõpuks
jahvatatud tšillihelbeid (nii umbes 2 tšilliveski keerdu).
Julgemad võivad panna ka rohkem tšillit, siis on kindel, et endale rohkem jääb…:-).

Valmistamine

Aegsasti tuleb veneaegne vahvlimasin kuumaks ajada s.t juhe seina panna ja kui tainas valmis ning vahvlimasin täitsa kuum, määrida vahvlimasina pooled kergelt võiga üle (õli pole nii hea) ja potsatada sinna nii umbes sentimeetrise läbimõõduga kuhjakesed, mille võiks lusikaga natuke lamedamaks patsutada. Nüüd tuleb kutsuda kõige tugevam ja julgem appi ja vajutada vahvlirauad kokku. Kokku peaks pressima suht tugevalt, siis jäävad krõpsud õhemad ja krõpsuvamad. Nüüd peab varuma umbes 2 minutit kannatust ja siis piiluma, kas on valmis. Krõpsud peaksid olema mõnusalt kuldpruunid. Liiga vara neid sealt ära korja, muidu jäävad pehmed. Meie piltide pealt on näha, mis värvi need võiksid olla.
Lisandiks, nagu ikka krõpsudel, keerasime kokku dipikastme hapukoorest ja küüslaugust, kuhu lisasime tiba soola ja suhkrut. Küüslauk meile igatahes meeldib, nii et seda võib dipikastmesse uhada nii palju, kui tahad. Hea on seda teha küüslaugupressiga. Kindlamast kindel on see, et antud taignakogusest jääb väheks, seega kümnekordista kogust, kui tahad, et neist mõnusat filmi vaadates puudus kätte ei tuleks. Igatahes oli meil lahe vaheajaeelne reede.

Head isu!!!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here