Imemaitsev hakklihavorm bataadipüree ja juustukattega – Pärnu Raeküla Kool

Roog-taldrikul - Pärnu Raeküla Kool
rimi retsepti meistriklass logo

Imemaitsev hakklihavorm bataadipüree ja juustukattega – Pärnu Raeküla Kool

Selleks, et aru saada, mis asi see bataat üldse on, alustasime täiesti algusest- uurisime juurvilja päritolu ja välimuse kohta ning saime ka teada milliseid kasulikke aineid (mineraale ja vitamiine) selles juurviljas on. Seejärel maitsesime ning iga laps üksinda või paarilisega otsis välja ühe kõige-kõigema retsepti, mis oleks maitsev, tervislik ning näeks välja ilus. Kõik retseptid olid kõigile klassis tutvumiseks üleval. Avastasime, et bataadist saab valmistada nii soolaseid kui ka magusaid roogasid.
Võistlusroa retsepti panime kokku mitme õpilase retseptid ja nii saime kokku kõikidele meie ootustele vastava roa “hakklihavorm bataadipüree ja juustukattega”. Enne hoogsat tööle asumist sättisime ette põlled, kordasime üheskoos üle köögis kehtivad reeglid ning tuletasime meelde, mida tähendavad kõiksugu lühendid retseptides (sl, tl, ml jne).

Koostisosad

Täidis:
2 väiksemat sibulat
Hakkliha 600g
Riivitud juust 1 pakk
Purustatud tomati konserv 400 g
Maitseained (sool, pipar, hakklihamaitseaine, liha üldmaitseaine)
Õli praadimiseks

Püree:
Bataat 500g
Kartul 500g
Või (1 pakk) 50g
Koor (35%) 2dl

Valmistamine

Koori sibul ja haki peeneteks kuubikuteks. Prae õlis hakkliha ja sibulakuubikud. Lisa pruunistunud hakklihasegule tomati konserv ning maitsesta maitseainetega. Hauta madalal kuumusel veel 10 minutit, aeg-ajalt segades.
Määri küpsetusvorm võiga ning vala segu vormi.

Koori bataat ja kartul ning lõika väiksemateks tükkideks. Keeda pehmeks ning kurna seejärel vesi. Lisa sool, või ning veidi piima/koort. Alusta püreestamist. Vahusta püree kohevaks ning maitsesta veidi muskaatpähkliga.
Segu valada ühtlase kihina hakklihasegu peale. Küpsetada ahjus 180 kraadi juures 10 minutit.
Võta korraks vorm välja ja puista peale juustu.
Pane vorm uuesti ahju 10ks minutiks.

Võta vorm ahjust välja, lõika sobiva suurusega tükid, lisa maitsev ja värviline salat ning hakka nautima!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here