Bataaditortiljad kanaga – Ülenurme Gümnaasium

Tainategu - Ülenurme Gümnaasium

Bataaditortiljad kanaga – Ülenurme Gümnaasium

Kõigepealt otsis igaüks retsepte bataadist, mis talle meeldisid. Siis valisime kõik koos välja ühe retsepti, mis kõigile meeldis.

Tahtsime teha videoretsepti fotodest. See võttis väga kaua aega, aga meile meeldis seda teha.

Igaühel oli oma ülesanne. Märten ja Matthias tegid kapsasalatit. Mirtel ja Berit tegid tainast ja rullisid tortiljasid. Liis, Merleen ja Emma koorisid bataati, keetsid püreed ja küpsetasid tortiljasid. Berit hakkis ja küpsetas kana.

Õppisime ise tortiljasid tegema. See on väga lihtne. Saime teada, et bataat on väga kõva ja seda on raske tükkideks lõigata. Punane kapsas määrib kõik asjad siniseks. Tšilli on kange juba enne söömist – käed hakkavad kipitama. Laim annab toidule värskust.

Bataaditortiljad kanaga maitsesid kõigile. Meie retseptis on palju tervislikke köögivilju. Ainult unustasime kana praadimisel küüslauku lisada. Me ei uskunud alguses, et nii palju köögivilju koos on maitsvad.

Koostisosad

Bataaditortiljad kanaga
4 tk

Bataaditortiljad:
150 g bataadipüreed (1 suurem bataat)
120 g jahu
0,25 tl soola

Kapsasalat:
300 g punast kapsast
2 porgandit
2-3 sl majoneesi
1-2 tl värskelt pressitud laimi mahla
soola, pipart

Praekana:
4 tk kana kintsuliha (kondita)
1 sl õli praadimiseks
soola, pipart
1 küüs küüslauku
1 väike punane tšilli

Valmistamine

Pese ja koori üks suurem bataat. Lõika kuubikuteks. Pane potti külm vesi ja bataadikuubikud. Keeda bataat pehmeks. Kurna vesi ja valmista saumikseriga bataadipüree. Maitsesta soolaga. Lase jahtuda.

Võta 150 g püreed ja sega jahuga. Sõtku tainas kätega ühtlaseks. Tainas ei tohi jääda väga kleepuv. Kui on vaja lisa natuke jahu juurde. Jaota tainas neljaks võrdseks osaks ja veereta pallid. Puista lauale jahu. Rulli kõik tainapallid hästi õhukeseks. Aja praepann kuumaks. Ära pannile õli pane! Küpseta tortiljad kuival kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks.

Riivi porgandid ja haki kapsas. Sega kokku majoneesiga. Maitsesta soola, pipra ja laimist pressitud mahlaga.

Haki kana kintsuliha ja küüslauk. Pane pannile natuke õli ja prae kana. Maitsesta soola ja pipraga. Küpsetamise lõpus lisa hakitud küüslauguküüs. Prae veel paar minutit. Tõsta tulelt. Lisa hakitud tšilli.

Tõsta iga tortilja vahele kapsasalatit ja kanatükke. Võid lisada ka rohelisi salatilehti ja värskeid ürte.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here