Bataadi hummus suitsukikerhernestega – VegGuru junior team
Lapsed said aru, et magus kartul ja bataat on üks ja sama asi mis maitse ja värvi järgi on rohkem porgandi moodi ja magus kartul pole tava kartul suhkruga. Leidsime poest ka lilla värvi bataadi.
Leidsime internetist nii magusaid kuid ka soolaseid roogasid. On veel ideid, mida soovime lähiajal proovida.
Meie retsept on ülilihtne.
Koostisosad
Bataadi hummus suitsu kikehernetega
Koostisosad:
Hummuse jaoks:
100 g bataadi
100 g kikeherned
1 tl tahhiinit
1 küüslauguküünt
1/4 tl vürtsköömned
soola maitse järgi
Natuke vett
Oliivõli serveerimiseks
Suitsukikerhernete jaoks
100 g kikkeherned
1/2 tl kurkumit
1/2 tl suitsupaprikat
1/2 tl kuivatatud küüslaugu
Soola
Oliivõli praadimiseks
Väike kimp värsket spinaati
Valmistamine
1. Peseme bataadi ja koorimata paneme ahjusse 200 C 30 minutiks. Kui bataat on pehme, võtame ahjust ja laseme natuke jahtuma.
2. Kui bataat jahtub teeme suitsukikerherned. Paneme panni peale natuke õli praadimiseks, kuuma õlisse lisame maitseaineid, segame ja lisame kikkeherneid. Praadime segades aeg ajalt kuni kikkeherned saavad kuldpruuniks.
3. Koorime bataadi ja paneme koos teiste ingredienditega hummuseks blenderisse, segame ühtlaseks massiks.
4. Serveerime hummus taldrikule, segame suitsukikerherned spinaadiga ja paneme hummuse peale. Lisandiks sobivad väga hästi värsked tomatid ja leivakesed.