Kõige mahlasem pirukas! – Tallinna Kuristiku Gümnaasium
Koostisosad
Lõhe-quiche ehk kõige mahlasem pirukas.
Vaja läheb:
PÕHI-
185 g jahu
125 g või
1 tl Suhkur
2 sl Vesi
TÄIDIS-
2 tk Muna
1 tk Munakollane
250 ml Rõõsk koor
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
2 sl Roheline sibul (hakitud)
500 g lõhefilee
Sool
Tšillipulber
laimipipar
Valmistamine
Valmista võist, jahust ja suhkrust tainas. Lisa vesi ja sõtku tainast, kuni sellest on moodustunud ühtne mass. Kata tainas kilega ja aseta 15 minutiks külma. Kui tainas on seisnud, aseta lauale küpsetuspaber, selle peale tainas ja veel üks kiht küpsetuspaberit. Rulli tainast ümara kujuga õhuke plaat. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse vormi, pane peale küpsetuspaber. Küpseta põhja 180 kraadi juures 15 minutit. Haki roheline sibul ja lõhefilee väiksemateks tükkideks. Kui põhi on küps, aseta komponendid selle peale. Klopi munad kahvliga lahti ja sega rõõsa koorega. Maitsesta segu riivitud sidrunikoore ja maitseainetega. Vala segu vormi ja küpseta veel umbes 40 minutit.
(Panime taina küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse vormi, peale panime küpsetuspaberi ja sinna peale valasime riisi, aga võib panna kuivatatud herneid, nii küpseb põhi kausikujuliseks.)