Kalanagitsad juurviljadega – Konguta Kool

konguta kool
rimi retsepti meistriklass logo

Kalanagitsad juurviljadega – Konguta Kool

Kalatoit tekitas meis esmalt ehmatuse. Kala me küll ei taha!
Aga ehmatus läks kiirelt mööda. Kalast saab ägedaid toite teha. Kohe tuli pähe mõte teha sushit, siis fish and chips. Lehitsesime retsepte ja otsisime midagi, mida ise süüa tahame, et oleks tervislik, soodne ja jõukohane meile teha.
Otsustasime klassikalist fish and chips retsepti kohandada kalanagitsateks. Selline väikese tükina kala tundus meile “söödavam” kui suur kala. Chipsid asendasime tervislikuma valikuga – küpsetasime ahjus bataati, porgandit ja kartuleid.
Keegi polnud meist varem eriti kalatoitu teinud. Kala lõikaminegi tundus pisut hirmutav. Samas kalasid munas ja jahus paneerida oli lõbus töö. Sel ajal kui nagitsad ahjus küpsesid valmistasime ette juurviljad. Juustus paneeritud kala lõhnas ahjus juba nii isuäratavalt, et meie, kes kala enne üldse süüa ei tahtnud, hakkasime tükke kokku lugema ja omavahel jagama, kes mitu nagitsat saab.
Kui nagitsad ja juurviljad ahjust välja tulid, ootas ees juba hapukoorekaste, kurk ja tomat. Kõik see toit oli mõnus näputoit, mis kadus vaagnalt ootamatult kiiresti. Hea, et veel pildi enne tehtud saime.
Kokkuvõtteks võib öelda, et selline mõnus kalanagits on täitsa maitsev ja selle tegemine oodatust lihtsam.
Proovige järele!

Koostisosad

Kalanagitsad
Vajad:
kalafileed
muna
piima
jahu
pankot
parmesani
soola
pipart

Valmistamine

Omale meelepärane valge kala filee lõigata suupärasteks tükkideks. Muna + natuke piima segi segada, ning lisada näpuotsaga soola ja pipart. Ühele taldrikule panna paneerimiseks jahu ja teisel taldrikul segada panko riivitud parmesaniga.
Kasta kala jahusse, muna-piima segusse ja seejärel paneeri panko-parmesani segus. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit.

Bataadifriikad sega esmalt väikese koguse maisitärklisega ning seejärel õli ja soolaga.
Porgandist lõika koorimisnoaga ribad, sega vähese koguse õliga ja maitsesta tüümianiga.
Kartulikange leota esmalt külmas vees. Seejärel kuivata käteräti või majapidamispaberiga kartulid kuivaks.
Lao kõik juurviljad ahjuplaadile, soovikorral lisa soola ja küpseta. Ole ettevaatlik, porgand küpseb kiiremini kui bataat ja kartul!
Serveeri meelepärase külma kastmega.

Head isu!

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here