Lõheburgerid avokaadomajoneesiga – Ülenurme Gümnaasium
Meile kõigile maitseb kaladest kõige rohkem lõhe. Eriti ahjus küpsetatud lõhe.
Tavaliselt ei taha lapsed kala süüa, sest see lõhnab imelikult. Kui kasutada hästi värsket kala ja valmistada sellest midagi lahedat, siis võib juhtuda nii, et lapsed hakkavad kala sööma.
Burger on lahe ja see meeldib kõikidele lastele. Sellepärast otsustasimegi oma lemmiku ahjukala burgeri vahele panna.
Tavalise saia asemel võtsime täisterakuklid. Burgeri vahele panime veel värskeid rediseid ja rohelist salatit. Kastmeks tegime avokaadomajoneesi. See on maitsestatud sidruniga ja sobib väga hästi kokku lõhega. Isegi need, kes avokaadot ei söö, maitsesid ja kiitsid seda majoneesi.
Koostisosad
Lõheburger avokaadomajoneesiga
4 tk
4 täisterakuklit
500-600 g lõhefileed
rediseid
salatilehti
Avokaadomajonees
1 küps avokaado
1 sidrun
1 dl majoneesi
soola
sidrunipipart
värsket tilli
Valmistamine
Küpseta kala!
Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Maitsesta soola ja sidrunipipraga. Küpseta 200 °C juures 25-30 minutit.
Viiluta redised!
Valmista avokaadomajonees!
Lõika avokaado pooleks. Eemalda kivi. Kraabi lusikaga sisu välja ja pane kaussi. Purusta avokaado viljaliha kahvliga peeneks. Lisa majonees, hakitud till ja umbes 1 supilusikatäis sidrunist pressitud mahla. Sega kõik ühtlaseks. Maitsesta soolaga.
Rösti kuklipoolikud!
Pane burger kokku!
Tõsta iga kukli alumisele poolele rohelisi salatilehti. Pane peale küpsenud lõhefilee. Kata kala avokaadomajoneesi ja rediseviiludega. Tõsta peale teine kuklipoolik.