Kolm aariat banaaniga! – Krabi Kool
Koostisosad
BANAANILEIB
Kogus: kuuele
Koostisosad
125 g võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima
3 suurt banaani
100g sulavõid ka
BANAANIKEEKS
OSTISOSAD
2 suurt muna
100 g suhkrut
150 g nisujahu (u 2.5 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
200 g hästi küpset banaani (2 keskmist banaani)
1 dl kookospiima
100g tumeda shokolaadi tükke
JA PIRUKAID TEGIME KA!
pirukatesse panime 1 suure piimašokolaadi (küpsetusvariant) ja 4 banaani tükid. Keerasime pärmilehttaigna tükkidesse, näpistasime otsad kinni, pintseldasime munaga. Tainast läks 500 g
Valmistamine
BANAANILEIB
Teha tuleb nii:
1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. 2. Vahusta toasoe või demerara suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad. 3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas. 4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka. 5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole vaja seda määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale. Soovitus: soovi korral sega taina hulka ka 50-100 g tükeldatud Kreeka pähkleid.
BANAANIKEEKS
TEE NII:
Klopi munad suhkruga õhuliseks. Sega jahu ja küpsetuspulber.
Suru kooritud banaanid kausis kahvliga katki, sega juurde piim. Lisa vaheldumisi jahuseguga muna-suhkru vahu hulka. Lisa shokolaaditükid.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit, kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Lase valmis koogil vormis 10 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma.
Banaani hakkasid toidu sees armastama isegi need, kes banaani muidu üldse ei söö.
“Kokkamine on lahe!”
“Enda tehtud toit maitseb palju paremini!”
“Uhke ja äge on ise millegi sellisega hakkama saada!”
“Tervislikult ei olegi nii keeruline ja maitsetu toituda!”
Mõned laste laused kogu küpsetamise protsessi juurest.
🙂