Banaanileivakesed jõhvikatega kõrvitsa-banaanikreemiga – Tabivere Põhikool

Tabivere Põhikool
rimi retsepti meistriklass logo

Banaanileivakesed jõhvikatega kõrvitsa-banaanikreemiga – Tabivere Põhikool

Otsustasime, et kuna bataadist tegime torti, siis banaanist võiks teha soolase toidu. Seega sai valikuks banaanileib. Õpetaja soovitas katsetada juuretisega leivakeste küpsetamist. Juuretise tõi õpetaja.
Leivategu sai teoks lihavõttenädalal, huvitav oli leivale valmistada lisandeid, mis sobiksid pühadelauale. Leiva sisse panime suhkru asemel banaani. Katteks valmistasime kõrvitsa-banaani kreemi ja kõrvitsa-kodujuustu segu. Ka smuuti valmistamise üheks komponendiks oli banaan. Kollase värvi saamiseks kasutasime kõrvitsat, mida kasutasime küpsetatult kreemi tegemiseks ja toorelt smuuti sisse. Lihavõttelauale sobivad väga hästi ka täidetud vutimunad.
Leivateoks tuleb varuda aega, sest alustada tuleb eelmisel päeval leiva hapendamisega, aega võtab ka leibade kerkimine ja küpsetamine. Teisipäeval pärast tunde panime leiva hapnema. Järgmisel päeval ajaloo tunni lõpus ja vahetunnis segasime taigna ja panime vormidesse. Vormidena on hea kasutada muffinivorme. Kui leivad olid kerkima pandud, läksime matemaatika tundi. Tunni pärast panime leivad ahju ja hakkasime valmistama lisandeid. Aega kulus leibade küpsetamiseks ja lisandite valmistamiseks umbes kaks tundi. Katsime pidulaua ja proovisime kõiki oma katsetusi. Leivakeste juurde sobisid hästi kõik lisandid.

Valmistamine

Juuretisega banaanileivakesed jõhvikatega
• Juuretis segada 1 liitri käesooja veega. Lisada juurde rukkijahu nii palju, et moodustuks hapukoore paksune kört. Katta kauss pealt rätikuga ja jätta sooja kohta hapnema 10-12 tunniks.
• Käärinud juuretisele lisada 3 tl soola ja 2 purustatud banaani.
• Vähehaaval lisada juurde täistera rukkijahu, kuivatatud jõhvikad ja seemnesegu. Segada, kuni taigen on sobiva paksusega.
• Määrida võiga vormid (muffinipann).
• Taigen panna kahe lusikaga vormidesse, siluda pealt, katta seemnetega ja jätta kerkima umbes 1 tunniks
• Küpsetada 200 kraadi juures 30 minutit.
Lisandiks
Kõrvitsa-banaani kreem
• küpsetada ahjus kõrvitsa sektor
• purustada kõrvits, lisada purustatud banaan, toorjuust.
• vahustada
• maitsestada ei ole vaja.

Kõrvitsa-kodujuustu kate
• küpsetada ahjus kõrvitsa sektor
• purustada kõrvits
• lisada kodujuust , sool, pipar
• segada lusikaga

Smuuti
• banaan
• avokaado
• kõrvits
• astelpaju marjad
• õunamahl
• blenderdada

Soovitame meie retsepti katsetada, sest enda valmistatud värske soe leib on väga maitsev.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here