Võis ja fariinsuhkrus praetud banaanid- Rabarberiparfee ning värskete marjadega – Paikuse Avatud Noortekeskus Kokandusring Trühvel

Paikuse Avatud Noortekeskus Kokandusring Trühvel

Võis ja fariinsuhkrus praetud banaanid- Rabarberiparfee ning värskete marjadega – Paikuse Avatud Noortekeskus Kokandusring Trühvel

Viimase ülesande lahendus oli noortele väga meelt mööda, kuna ei tea veel ühtegi noort kellel ei meeldiks banaan. Noored õppisid banaanist veelgi rohkem, et peale söömise ja kõhu täitmise on sellel puuviljal palju kasulikke omadusi. Kuna banaan on puuvili mis sisaldab palju kaltsiumit ja väga vähe soola, teeb sellest ideaalse ravimi, mis aitab alandada kõrget vererõhku Banaan aitab kontrolli all hoida veresuhkru ja on heaks vahepalaks suuremate söögikordade vahel.Banaan on kiudainete poolest rikkalik puuvili, millel on palju tervislikke omadusi. Banaanid on maailmas neljas kõige populaarsem toiduaine pärast riisi, nisu ja maisi.

Võis ja fariinsuhkrus praetud banaanid- Rabarberiparfee ning värskete marjadega

Esmalt tuleks valmistada rabarberiparfee, kuna see tahab seista sügavkülmas vähemalt 3 tundi ja enne sügavkülmast välja võtmist tuleks praadida banaanid võis ja fariinsuhkrus.

Rabarberiparfee

Koostisosad

300 g rabarberit
0,5 dl vett
60g suhkrut
4 dl 35% rõõska koort
soola näpuotsaga
4 munakollast
1 tl tuhksuhkrut
värsket piparmünti
tuhksuhkrut

Valmistamine

Rabarberivarred koorida ja lõigata õhukesteks viiludeks. Kuumutada paksupõhjalises keedunõus tilk vett keema, lisada suhkur ja rabarberitükid. Keeta tasasel tulel kaane all, kuni rabarber on pehme. Lasta jahtuda. Koor vahustada tuhksuhkruga ja lisada näpuotsaga natuke soola. Munakollased eraldada munavalgest ja vispelda suhkruga vesivannil heledaks vahuks. Segada munavaht ja keedetud rabarber ettevaatlikult vahukoore hulka. Valada segu vormi ja katta fooliumi või toidukilega. Hoida vähemalt kolm tundi sügavkülmas või serveeri alles järgmine päev.

Võis ja fariinsuhkrus praetud banaanid

Koostisosad

4 banaani
2 spl fariinsuhkrut
2 spl taluvõid

Valmistamine

Sulata või pannil ja lisa sinna juurde puhastatud ning omale meelejärele tükeldatud banaanid. Kui banaanid on lisatud, siis võib lisada kohe ka fariinsuhkru. Banaane peab segama või ja fariinsuhkru sees, nii kaua kui fariinsuhkur on sulanud ning banaanid on ilusad pruunikad suhkrust. Väga üle pole mõtet keeta banaane, selles segus, kuna muidu ei jää võist ja fariinsuhkrust midagi järgi ja see kõrbeb lihtsalt ära. Sama leem mis jääb banaanide praadimisest alles võib samuti lisada taldrikule ning see sobib sinna väga hästi.

Kui banaan praetud, siis tõsta need taldrikule ja kasta üle või ja fariinsuhkrust tekkinud leemega ning lisada sügavkülmast välja võetud rabarberiparfeed, paar korraliku jäätise kulbitäit. Kaunistuseks võib lisada veel erinevaid marju ja kindlasti ka münti.

Banaanid ja inimesed jagavad umbes 50% geenidest: See aga ei tähenda, et me oleksime banaanidest arenenud. See tähendab, et me jagame sama algmaterjali.
Banaanid on radioaktiivsed: Viljades on palju kaaliumit ja just K-40 tüüpi kaaliumit, mis on radioaktiivne. Inimene peaks aga korraga sööma 10 miljonit banaani, et saada mürgitus.
Banaan on väljasuremisohus olev liik: Banaanidel, nagu teistel elus organismidel, on haigused ning leidub haiguseid, mis on mõned banaaniliigid maailmast lausa hävitanud.
Banaane on mitut sorti: Meie oleme harjunud sööma Cavandis banaane, kuid liike on ka teisi. Näiteks kasvab Hawail Õunbanaan, mis on väga magus ja kutsutakse sellel põhjusel ka kommbanaaniks.
Banaan on tegelikult mari: Banaanid ei paista maasikatega sarnasusi omavat, kuid tegu on samatüübiliste viljadega. Banaan kasvab ka ühest õiest ning ka banaanil on seemned – seemned on aga nii väikesed, et palja silmaga neid ei näe.
Banaanid ei ole alati kollased, banaanid võivad ka olla pruunid või rohelised.
Küpsed banaanid aitavad kaalu langetada.
Banaanides on 15% meie päevasest c-vitamiini vajadusest.
Banaanid aitavad vererõhku langetada: Banaanides on palju kaaliumi, mis vähendab kehas olevate soolade hulka, mis on aga peamised kõrge vererõhu tekitajad.
Banaanid aitavad tuju tõsta: Banaanides leiduv magneesium aitab halva tuju vastu. Söö üks banaan ja tuju tõuseb.
Banaan aitab teistel viljadel valmida: Banaanidväljastavad gaasi nimega etüleen, mis on aga stimulant teistele viljadele – õuntele, virsikutele, tomatitele jne.
Banaanid ravivad: Väidetavalt aitavad banaanis leiduvad kaalium ja magneesium valgendada meie hambaid – hõõrge banaanikoort hammaste vastu, et saada valgemad kikud. Samal põhjusel aitab banaanikoorega hõõrumine ka sääsehammustuste vastu.
India kasvatab maailmas enim banaane: India kasvatab aastas 27 miljonit tonni banaane, mis on 19% kogu maailma kasvatatud banaanidest.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here