Tervislik bataadi brownie – Are Avatud Noortekeskuse kokandusring
Kuna meile meeldib kokandusringis väga kooke küpsetada, siis mõtlesime et proovime bataadist teha brownie. Õppisime selle ülesandega, et maitsvat kooki on võimalik teha ka tervislikult. Meie retsept on väga lihtne ja sellega saavad hakkama ka noored küpsetamishuvilised. Meie brownie on mõeldud 24×24 cm küpsetusvormis küpsetamiseks ning sellest koogist tuleb välja 9 tk.
Koostisosad
400g bataati
3 kanamuna
50g sulatatud võid
3 spl mett
50g mandlijahu
3 spl kakaod
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 tl maapähklivõid
värskeid marju serveerimiseks
Valmistamine
Soojenda ahi 200C juurde. Koori ja tükelda bataat väiksemaks. Pane bataat vähese veega ahjuvormi. Küpseta ahjus 20 minutit. Kui bataat on küpsenud pehmeks, vala vesi ära ning lase bataadi tükkidel jahtuda. Kui bataat on jahtunud, siis pane kõik koogi koostisosad blenderisse ning püreesta ühtlaseks seguks. Vala saadud koogisegu 24×24 cm ahjuvormi. Küpseta ahjus 170C juures 35 minutit. Lase koogil natuke jahtuda ning serveeri värskete marjadega.