Tervislik bataadi brownie – Are Avatud Noortekeskuse kokandusring

Are Avatud Noortekeskuse kokandusring brownie
rimi retsepti meistriklass logo

Tervislik bataadi brownie – Are Avatud Noortekeskuse kokandusring

Kuna meile meeldib kokandusringis väga kooke küpsetada, siis mõtlesime et proovime bataadist teha brownie. Õppisime selle ülesandega, et maitsvat kooki on võimalik teha ka tervislikult. Meie retsept on väga lihtne ja sellega saavad hakkama ka noored küpsetamishuvilised. Meie brownie on mõeldud 24×24 cm küpsetusvormis küpsetamiseks ning sellest koogist tuleb välja 9 tk.

Koostisosad

400g bataati
3 kanamuna
50g sulatatud võid
3 spl mett
50g mandlijahu
3 spl kakaod
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 tl maapähklivõid
värskeid marju serveerimiseks

Valmistamine

Soojenda ahi 200C juurde. Koori ja tükelda bataat väiksemaks. Pane bataat vähese veega ahjuvormi. Küpseta ahjus 20 minutit. Kui bataat on küpsenud pehmeks, vala vesi ära ning lase bataadi tükkidel jahtuda. Kui bataat on jahtunud, siis pane kõik koogi koostisosad blenderisse ning püreesta ühtlaseks seguks. Vala saadud koogisegu 24×24 cm ahjuvormi. Küpseta ahjus 170C juures 35 minutit. Lase koogil natuke jahtuda ning serveeri värskete marjadega.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here