Bataadi brownie – Tarvastu Gümnaasium
Oli tore kokkamise päev! Tulemuseks suussulav BATAADI BROWNIE.
Lapstele oli bataat vähe tuntud, nüüd kõigile teada ja kasutamine ka (vähemalt üks võimalus).
Tähtis on retsepti lugemise oskus, selle järgi tegutsemine ja see, et kõik tuleb köögis enda järgi koristada ja korda seada.
Kokkamisel peab olema hea meeskonna töö ja siis on ka lõpptulemus super- NII OLIGI!
Koostisosad
900 g bataati
5 muna
100 g võid
7 spl mett
4,5 spl kookosjahu
2 tl kaneeli
1,5 tl vanillsuhkrut
3,5 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Valmistamine
Esmalt küpseta bataat. Selleks soojenda ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda
bataat ja aseta vähese veega ahjuvormi. Küpseta kuni bataat on pehme.
Püreesta bataat köögikombainis. Klopi munad lahti ja kalla munadele juurde bataadimass.
Sulata või. Lisa bataadi – munasegule sulatatud või, mesi, kaneel, vaniljesuhkur ning sega kõik korralikult läbi.
Sega omavahel kuivained (kookosjahu, kakao, küpsetuspulber) ning ühenda
mõlemad massid.
Laota taigen ahjuplaadile ja küpseta 170 kraadi juures 35-45 minutit, kuni
brownie keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks. Serveeri brownie vahukoore ja marjadega.
BATAADI BROWNIE sai väga maitsev ja lastele meeldis väga. Kodus lubati ka seda maiust küpsetada.
TASUB PROOVIDA!