Bataadi kakikaedon – Viimsi Kool

rimi retsepti meistriklass logo

Bataadi kakikaedon – Viimsi Kool

Valmistasime jaapanipärast toitu, mille nimetus kõlab originaalis “kakikaedon”. Täiendasime seda, tegime meie maitsepaletile sobivamaks.

Sai kaalutud ka bataadifriikate tegemist, mis on lihtsalt võrratud, kuid otsustasime midagi omapärasemat teha. Samal ajal olid siiski ka friikad ahjus 🙂

Kõigepealt sai varutud vajalikud toiduained.

Koostisosad

1 pk (150g) tempura jahu
300 ml vett (jääkülm vesi, ideaalis mullivesi)
300g tavalist jahu (seda peab sättima vastavalt maitsele)
1 suurem bataat
3 porgandit
2-3 suuremat sibulat
soola
pipart
küpsetamiseks õli

maitseks peterselli või koriandrit

Kõrvale:
sushiriis
võib ka sojakastmega või hoopis dipikastmega süüa (näit. pakk hapukoort, maitse järgi soola, pipart, maitserohelist ja pisut sidrunimahla).

Valmistamine

Kuna tegemine jäi päris viimasele hetkele, tulime vaheajal kooli ja kes ei olnud maale või välisriiki sõitnud, lõi kaasa. Järgmisel korral koguneme kogu klassiga ja teeme kalatoidu juba klassiüritusena. Kogu klass lõi aga Facebooki arutelus kaasa, et leida parim retsept. Kõik katsetasid kodus ja nii sai parim ka valitud.

Aga kuidas kakikaedone siis teha?

Alustuseks panna riis keema. 1 klaasi riisile lisada 2 klaasi vett, pisut soola ja panna keema. Kui teete tervele klassile, siis 5 klaasi riisi ja 10 klaasi vett. Keeta kaane all, kuni vesi on välja keenud. Alguses kõrge kuumus, kui on keema läinud, panna madal kuumus, et riis podiseks vaikselt.

Köögiviljad koorida ja peeniskesteks, pikemateks ribadeks hakkida. Teises kausis segada taigen. Kõigepealt tempura jahu segada jääkülma veega, maitsestada soola ja pipraga.

Köögiviljad lisada taigna hulka, segada hoolikalt. Nüüd lisada vähehaaval tavalist jahu, kuni köögiviljad pisut kokku hoidma hakkavad, et saaks teha väikeseid pätse.

Vahemärkus: tegelikult saab tempura jahu asendada ka tavalise jahu ja kartulijahu seguga (75g kartulijahu ja 75g tavalist jahu segada läbi, lisada jääkülma mullita või mulliga vett). Odavam, kohalikum ja samuti toimiv variant.

Soojendada paksupõhjalises potis õli ja vormida kahe kahvli abil väikesed pätsid, mis ükshaaval õlisse küpsema asetada. Kui on väiksem pott, saab panna ainult 1-2 pätsikest korraga, need ei tohi omavahel kokku puutuda alguses, muidu kleepuvad ja lagunevad. Vahepeal ettevaatlikult keerata. Küpsetada kuldseks. Asetada köögipaberile.

Serveerida kuumalt riisiga, soovi korral lisada roale maitserohelist.
Või süüa ilma riisita mõnusa snäkina. Soovitame jahedat dipikastet!

Täname Rimit toreda idee eest! Teha süüa inimtühjas koolimajas oli väga lõbus ja enda tehtud söök maitses suurepäraselt!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here