Bataadi kujud hapukoore kastmega – Ehte Humanitaargümnaasium

rimi retsepti meistriklass logo

Bataadi kujud hapukoore kastmega – Ehte Humanitaargümnaasium

Kõigepealt uurisime teooriat – Bataat ehk maguskartul (Ipomoea batatas) – kuigi selle taime nimetuses kõlab sõna “kartul”, pole see sugugi kartul. Toorelt meenutab selle maitse kõrvitsa ja porgandi maitset.
Leidsime paar huvitavat hommikusöögi retsepti ning katsetasime. Maitsete üle ei vaielda, aga kellelegi maitses toores bataat, keegi aga eelistas küpsetatud bataati. Kõik olid ühel meelel, et kõige maitsvam oli friteeritud bataat hapukoore kastmega.

Koostisosad

Bataadi kujud hapukoore kastmega

Vaja läheb:

1 suurem bataat
t ½ l toiduõli friteerimiseks
sool, pipar maitse järgi
seesami seemned
250 gr hapukoort
2-3 küüslauguküünt
3-4 oksa värsket tilli

Valmistamine

Baatat koorida (nagu kartulit), pesta külmas vees, lõigata 1 cm lõikudeks, kuivatada.
Piparkoogivormide abil lõigata välja erinevad kujud, ülejäänud bataat viilutada. .
Lisada sool ja pipar.
Toiduõli ajada soojaks.
Friteerida bataadi lõigud.
Laduda lõigud taldrikule ning peale panna seesamiseemned.
Hapukoor panna kaussi, lisada soola, pipart, purustatud küüslauk ja peenelt hakitud till. Segada kõik korralikult ära.
Friteeritud bataadi lõigud kastame kastmesse ning sööme.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here